Σύλληψη στη Θεσσαλονίκη 56χρονου Ιταλού μαφιόζου

27

Κατηγορείται για συμμετοχή σε φατρία που χρονολογείται από το 1990 και η δράση της οποίας έχει διεθνείς προεκτάσεις, και για «ξέπλυμα» χρημάτων.

Στον εντοπισμό και στη σύλληψη ενός 56χρονου Ιταλού διεθνώς διωκόμενου είχαν ως αποτέλεσμα η συνεργασία αστυνομικών Υπηρεσιών σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, οι επισταμένες έρευνες και η οργανωμένη επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Αναζητήσεων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Σε βάρος του άνδρα εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης από τις Ιταλικές Αρχές.

Συγκεκριμένα, ο καταζητούμενος άντρας εντοπίστηκε χθες το μεσημέρι στην περιοχή των Πεύκων και όπως προκύπτει από την έρευνα των Ιταλικών Αρχών, αποτελεί μέλος εγκληματικής οργάνωσης (Φατρίας), η δράση της οποίας έχει διεθνείς προεκτάσεις και χρονολογείται από το 1990, ενώ ο ίδιος δραστηριοποιούταν στο “ξέπλυμα” χρημάτων παράνομων εσόδων της οργάνωσης, κυρίως εκτός Ιταλίας.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, την έκδοση του 56χρονου ζητούν οι δικαστικές Αρχές της πατρίδας του, που τον κατηγορούν για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, συνδεόμενες με τη δράση της ναπολιτάνικης «Καμόρα», της οποίας φέρεται να υπήρξε μέλος.

Οι πράξεις που του αποδίδονται φαίνεται πως τελέστηκαν κατά διαστήματα στη διάρκεια της τελευταίας δεκαετίας.