Σύλληψη επτά ανηλίκων για οπαδική βία

36

[ad_1]

Επτά ανήλικοι αλλοδαποί, ηλικίας 15 και 16 ετών, συνελήφθησαν το βράδυ του Σαββάτου κοντά στον σταθμό του ΗΣΑΠ στην Καλλιθέα, καθώς σε έλεγχο που τους έγινε από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. βρέθηκαν να κατέχουν από κοινού: τέσσερα γυάλινα μπουκάλια με εύφλεκτο υγρό και προσαρμοσμένο στο στόμιό τους χάρτινο στουπί, πλαστικό μπουκάλι με περιεχόμενο εύφλεκτο υγρό, δύο μαχαίρια, επτά κουκούλες τύπου full face και δέκα μπουκάλια σπρέι για γκράφιτι.
Από την έρευνα που διενήργησε η Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους της Ασφάλειας Αττικής, εξακριβώθηκε ότι οι ανήλικοι είναι οπαδοί ομάδας και την ώρα της σύλληψής τους πήγαιναν για να επιτεθούν σε σύνδεσμο άλλης ομάδας στην ίδια περιοχή, όπως είχαν προσχεδιάσει.
Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις σχετικές με τις εκρηκτικές ύλες και του νόμου περί όπλων, ενώ οδηγούνται σήμερα στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.
Σύμφωνα με την αστυνομία, από τα στοιχεία που προέκυψαν από τη διερεύνηση της υπόθεσης, καταδεικνύεται ότι από την έγκαιρη παρέμβαση των αστυνομικών, τη σύλληψη των ατόμων, καθώς και την επικινδυνότητα των αντικειμένων που βρέθηκαν στην κατοχή τους, αποτράπηκε ένα σοβαρό περιστατικό οπαδικής βίας.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μοιράσου το άρθρο:

[ad_2]