ΣΥΡΙΖΑ: Ο Π. Ελευθεριάδης εκθέτει τη ΝΔ

37

[ad_1]

Τα όσα αποκαλύπτονται ότι έχει υποστηρίξει σε αρθρογραφία του για την υπόθεση Siemens υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ, βρίσκονται στο επίκεντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης, με τον ΣΥΡΙΖΑ να καταγγέλλει τον Κυριάκο Μητσοτάκη πως οι χορηγίες της εταιρείας θα τον καταδιώκουν μια ζωή. Τα όσα έχει γράψει ο Παύλος Ελευθεριάδης για την υπόθεση Siemens και τα δώρα της εταιρείας στον Κυριάκο Μητσοτάκη εκθέτουν τον αρχηγό της ΝΔ, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Κουμουνδούρου.
Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ έχει βρεθεί ξανά στο επίκεντρο δημοσιευμάτων, καθώς είχε διεκδικήσει την αρχηγία του Ποταμιού το 2016, ενώ είχε συμπορευθεί και με το εγχείρημα Διαμαντοπούλου-Φλωρίδη-Ραγκούση, ωστόσο το κυβερνών κόμμα εστιάζει την κριτική του με αφορμή σημερινό δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών» που αναδεικνύει αρθρογραφία του «γαλάζιου» υποψηφίου.
Ο κ. Ελευθεριάδης, σε άρθρο του στο «Βήμα» στις 22 Ιουνίου του 2008 με τίτλο «Η πολιτική ασυλία της διαφθοράς», το οποίο βρίσκεται ακόμα και τώρα στην προσωπική του ιστοσελίδα για τις εκλογές, «εγκαλεί», όπως λέει η «Εφημερίδα των Συντακτών», τον τωρινό αρχηγό του για «δωράκι» από τον γερμανικό κολοσσό.
«Στη χώρα μας η κυβέρνηση κάνει ότι δεν καταλαβαίνει. Για παράδειγμα, στην περίπτωση του Κυριάκου Μητσοτάκη, η κυβέρνηση χωρίς να κάνει καμία έρευνα διακήρυξε ότι οι εξηγήσεις του για την καθυστέρηση πληρωμής των 138.000 ευρώ προς τη Siemens ήταν ‘‘ικανοποιητικές’’. Και όμως, ο βουλευτής παραδέχεται ότι δέχθηκε δωράκι από την εταιρεία. Το δωράκι, ισχυρίζεται, δεν ήταν το συνολικό ποσό, αλλά το ποσό των τόκων που θα έπρεπε να πληρώσει αν έκανε διακανονισμό, όπως όλοι οι απλοί πολίτες. Αν ο τόκος ήταν στο 5% για έναν χρόνο, τότε το δωράκι που δέχθηκε ήταν περίπου 7.000 ευρώ. Είναι κρίμα για τον νέο βουλευτή, διότι και ικανότητες έχει και ήθος. Το σφάλμα του ίσως μικρό. Το θέμα είναι όμως αλλού. Αν η κυβέρνηση έπαιρνε σοβαρά τα θέματα διαφθοράς, θα είχε ξεκινήσει τουλάχιστον κοινοβουλευτική έρευνα, ώστε να διαλυθούν οι όποιες σκιές για τον ίδιο και την πολιτική ζωή γενικότερα», έγραφε στο άρθρο του.
«Σήμερα που η Siemens έχει επανέλθει στην επικαιρότητα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που δεν έδωσε ποτέ τις εξηγήσεις που του ζητούσε ο κ. Ελευθεριάδης, τι έχει να πει αλήθεια για όλα αυτά; Δεν έχει καταλάβει ότι οι «χορηγίες» της Siemens θα τον καταδιώκουν για μια ζωή; Ας ρωτήσει και τους υποψηφίους του», υπογραμμίζει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.
Ρεπορτάζ: Κ. ΣκουλάςΠηγή: ΕΡΤ1
Μοιράσου το άρθρο:

[ad_2]