Συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα για τους διανομείς φαγητού (video)

25

[ad_1]

Οι διανομείς φαγητού, διανύουν καθημερινά με τα μηχανάκια τους δεκάδες χιλιόμετρα και δίνουν μάχη με τον χρόνο, τις καιρικές συνθήκες και τους κινδύνους στην άσφαλτο για να είναι συνεπείς στην εργασία τους.

«Σίγουρα όταν είσαι στον δρόμο αντιμετωπίζεις πολλούς κινδύνους…τις προάλλες άκουσα από άλλο κατάστημα ότι λήστεψαν τρεις διανομείς και μάλιστα από τον έναν έκλεψαν και το μηχανάκι….» αναφέρει ο Ανδρέας, διανομέας φαγητού.
Στη σκληρή καθημερινότητά τους έρχεται να προστεθεί και η άσχημη συμπεριφορά εργοδοτών. Πρόσφατα συνέβη στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με την Επιτροπή Αγώνα Διανομέων είναι το τέταρτο περιστατικό επίθεσης από εργοδότη.
«Την Δευτέρα προγραμματίζουμε συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη για την αναίτια επίθεση που δέχθηκε συνάδελφός μας από εργοδότη και καλούμε την Κυβέρνηση να νομοθετήσει για θέματα ασφάλειας και υγιεινής» τόνισε ο Βασίλης Κεφάλας, μέλος Επιτροπής Αγώνα Διανομέων Θεσσαλονίκης και μέλος Δ.Σ. Συνδικάτου Επισιτισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης.
Τάξη στη «ζούγκλα» που επικρατεί στον ευαίσθητο εργασιακά χώρο των διανομέων φαγητού επιχειρεί να βάλει με νομοθετική παρέμβαση το υπουργείο Εργασίας. Σύμφωνα με την εγκύκλιο, μεταξύ άλλων, ο εργοδότης είναι υποχρεωμένος να παρέχει τον εξοπλισμό εργασίας, το μηχανάκι, καθώς και τα μέσα ατομικής προστασίας.
Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας Ανδρέας Νεφελούδης, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ ανέφερε ότι «εταιρεία η οποία νοικιάζει εργαζόμενους για να παρέχουν υπηρεσίες ντελίβερι βρίσκεται στο μικροσκόπιο του υπουργείου προκειμένου να ελεγχθούν και οι εργασιακές σχέσεις».
Ο κ. Νεφελούδης ανέφερε ότι το επόμενο διάστημα θα ολοκληρωθεί ο διάλογος με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς προκειμένου να προχωρήσουν όλες οι νομοθετικές παρεμβάσεις.
Σχετική είδηση: Α. Νεφελούδης: Όλα πρέπει να εφαρμοστούν για τη διασφάλιση του κατώτατου μισθού (video)
Μοιράσου το άρθρο:

[ad_2]