Συνεχίζεται η πολιτική αντιπαράθεση με αφορμή το πόρισμα για την πυρκαγιά στο Μάτι (video)

39

[ad_1]

Συνεχίζεται η πολιτική αντιπαράθεση μετά την άσκηση ποινικών διώξεων για πλημμελήματα σε βάρος 20 αιρετών της τοπικής αυτοδιοίκησης και άλλων κρατικών αξιωματούχων για την πολύνεκρη πυρκαγιά στο Μάτι. Η αντιπολίτευση στρέφει τα πυρά της κυρίως στο πρόσωπο της Ρένας Δούρου, ενώ η κυβέρνηση κάνει λόγο για προσπάθεια πολιτικής εκμετάλλευσης της τραγωδίας. 
«Δεν θέλω από εδώ να ζητήσω την παραίτηση της Δούρου. Θέλω από τους πολίτες της Αττικής στις επερχόμενες εκλογές να στείλουν την κ. Δούρου και τον κ. Τσίπρα στο σπίτι τους», δήλωσε από τη Ρόδο όπου πραγματοποιεί περιοδεία ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.
«Η κ. Δούρου όφειλε να δείξει ευθιξία και να παραιτηθεί τουλάχιστον απέναντι στους ανθρώπους οι οποίοι την εξέλεξαν και οι οποίοι πέρασαν αυτά τα οποία πέρασαν στην Ανατολική Αττική», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής Παύλος Χρηστίδης.
Η άσκηση ποινικών διώξεων για την πυρκαγιά στο Μάτι δεν μπορεί να κρύψει τις μεγάλες πολιτικές ευθύνες της σημερινής αλλά και όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, σχολίασε το ΚΚΕ.
Η τραγωδία δεν «ξεπλένεται» με την άσκηση διώξεων αναφέρει η Ένωση Κεντρώων κάνοντας λόγο για κρατική αδράνεια και καθυστέρηση υποδομών.
Απάντησή στην κριτική που δέχτηκε από την αντιπολίτευση, έδωσε η Ρένα Δούρου μιλώντας στην εκπομπή «Δεύτερη Ματιά» της ΕΡΤ1, όπου έκανε λόγο για τυμβωρυχία.
«Από την πρώτη στιγμή που δεν είχαμε θάψει τους νεκρούς μας έψαχναν αποδιοπομπαίο τράγο» δήλωσε η κ. Δούρου και τόνισε ότι «τις ευθύνες μου τις έχω αναλάβει από την πρώτη στιγμή».
«Έρχονται αυτοί οι καταστροφείς του παρόντος μας και θέλουν το μέλλον στα χέρια τους. Να μην τους ακολουθήσουμε στην τυμβωρυχία. Τους ενδιέφερε μόνο να προσωποποιηθεί η εθνική τραγωδία», είπε η Περιφερειάρχης Αττικής.
«Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να δημιουργηθούν από τη συγκεκριμένη υπόθεση πολιτικές εντυπώσεις, κατά τον τρόπο με τον οποίο τις επιδιώκει να τις δημιουργήσει η αντιπολίτευση και ένα κομμάτι του αντιπολιτευόμενου Τύπου. Όποιος προσπαθήσει αυτή την υπόθεση να την αξιοποιήσει πολιτικά νομίζω ότι μόνο να χάσει θα έχει», δήλωσε στο ρ/σ «Στο Κόκκινο» ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Πηγή: ΕΡΤ1, Πρώτο Πρόγραμμα
Μοιράσου το άρθρο:

[ad_2]