Συνεχίζεται η αντιπαράθεση κυβέρνησης-αντιπολίτευσης για την υπουργοποίηση Μωραϊτη-Τόλκα (video)

[ad_1]

Συνεχίζεται η αντιπαράθεση για την υπουργοποίηση των δυο πρώην στελεχών του ΠΑΣΟΚ. Από την κυβέρνηση χαρακτηρίζουν την τοποθέτηση των κ. Μωραΐτη και Τόλκα σε θέσεις υφυπουργών, ως συνέχεια του ανοίγματος στην Κεντροαριστερά, ενώ η Φώφη Γεννηματά την αποδίδει σε πανικό του κ. Τσίπρα μπροστά στην δυναμική που αναπτύσσει το Κίνημα Αλλαγής.
«Oι επιλογές του ΠΘ με την κ. Ζορμπά και την κ. Ξενογιανακοπούλου και για Τόλκα-Μωραϊτη σε αυτόν σε αυτόν τον ανασχηματισμό, αναδεικνύουν αυτήν την πρόθεση να υπάρξει μία αναφορά και μία συνεργασία πια του ευρύτερου προοδευτικού χώρου, με δεδομένο ότι το ΚΙΝΑΛ πλέον, έχει πάρει διαζύγιο από την παράταξή αυτή, έχει πάρει πολιτικές αποφάσεις που το οδηγούν σε μία πολιτική ταύτιση με τη Δεξιά στη χώρα μας, επομένως εδώ μένει κενός ένας πολιτικός χώρος και όπως ξέρετε η πολιτική σιχαίνεται τα κενά», είπε ο κ. Τζανακόπουλος μιλώντας στον ρ/σ 9.84.
Η Φώφη Γεννηματά από την ΕΡΤ και την εκπομπή «Πάμε Αλλιώς» είπε ότι πέφτει στο κενό η προσπάθεια λεηλασίας της παράταξης από τον ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας ότι «ένας πρωθυπουργός σε απόγνωση κάνει ντελίβερι υπουργείων σε πρόθυμους από την άκρα δεξιά, τη δεξιά και την κεντροαριστερά»
Ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να παίξει τον ρόλο του βασικού πυλώνα της Σοσιαλδημοκρατίας με δήθεν φιλολαϊκό προσωπείο, είπε από το 12ο συνέδριο της ΚΝΕ ο Δημήτρης Κουτσούμπας.
Για ζοφερές κοινοβουλευτικές εποχές μίλησε στο Ζάππειο ο Σταύρος Θεοδωράκης στη 10η Μεγάλη Συνάντηση των Αντιπροσώπων του Ποταμιού, καταλογίζοντας ευθύνες τόσο στην κυβέρνηση όσο και στην Φ. Γεννηματά και στον Κυρ. Μητσοτάκη.

Πηγή: ΕΡΤ1
Μοιράσου το άρθρο:

[ad_2]