Συνεδρίαση της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ – Ανακοίνωση των πρώτων υποψηφιοτήτων στο ευρωψηφοδέλτιο (video)

17

[ad_1]

Οι επερχόμενες ευρωεκλογές και το διακύβευμα τους σε συνδυασμό με το κάλεσμα των προοδευτικών δυνάμεων για τη συγκρότηση μια ευρύτατης συμπαράταξης θα βρεθούν στο επίκεντρο της ομιλίας του πρωθυπουργού την Κυριακή στην Κ.Ε.
Στρατηγικός στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι να ανακοπεί η επέλαση των ακραίων δυνάμεων στην Ευρώπη, ενόψει των ευρωεκλογών. Δεύτερος κεντρικός στόχος είναι να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά οι κυρίαρχες νεοφιλελεύθερες επιλογές στην οικονομία.
Όσο για το ποια πρόσωπα θα στελεχώσουν το ευρω-ψηφοδέλτιο, τα πρώτα 10 – 15 ονόματα αναμένεται να ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα, πρόσωπα τόσο από το ΣΥΡΙΖΑ όσο κι από τον σοσιαλιστικό και ευρύτερα προοδευτικό χώρο…
Οι διεργασίες πάντως είναι διαρκείς, Υπάρχουν σκέψεις, σύμφωνα με πληροφορίες σε εύλογο χρονικό διάστημα να πραγματοποιηθεί μεγάλη συγκέντρωση στην Αττική για τον προοδευτικό πόλο.
Αύριο 3 του μήνα η Κ.Ε. στις 4 Μαρτίου όμως, έχουμε μια άλλη σημαντική εκδήλωση οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές και Δημοκράτες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και ο πρόεδρος τους Ουντο Μπούλμαν, θα παρουσιάσουν στην Αθήνα την Έκθεση της ανεξάρτητης επιτροπής για την ευημερία και ισότητα σε μια βιώσιμη Ευρώπη. Από τους βασικούς ομιλητές της εκδήλωσης ο Ούντο Μπούλμαν και ο Ελληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.
Η ΚΕ του ΚΚΕ σε κάλεσμά της προς τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους νέους και τις νέες για συμπόρευση με το ΚΚΕ στις ευρωεκλογές, στις δημοτικές, και περιφερειακές εκλογές του Μαΐου και στις βουλευτικές εκλογές όποτε κι αν γίνουν τονίζει ότι «το πραγματικό δίλημμα που μπαίνει μπροστά στον λαό, είναι ένα: «Θα συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο, αυτού του σάπιου εκμεταλλευτικού συστήματος, που αποδεδειγμένα φέρνει νέα δεινά και καταστροφές ή θα αντεπιτεθούμε μαζικά και δυναμικά παντού, για ν’ ανοίξει επιτέλους ο δικός μας δρόμος για την ικανοποίηση των σύγχρονων κοινωνικών αναγκών;».
Πηγή: ΕΡΤ1
Σχετική είδηση: ΚΚΕ: Το πλαίσιο παρέμβασης στις αυτοδιοικητικές εκλογές
Μοιράσου το άρθρο:

[ad_2]