Συνάντηση στο Μαξίμου για το ΛΕΠΕΤΕ

23

[ad_1]

Πρόοδος σημειώθηκε στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου για το ζήτημα του Λογαριασμού Επικούρησης Προσωπικού Εθνικής Τραπέζης (ΛΕΠΕΤΕ), μεταξύ της κυβέρνησης, της διοίκησης της Εθνικής Τράπεζας, της ΟΤΟΕ, εκπροσώπων των εργαζόμενων, αλλά και εκπροσώπων των συνταξιούχων του εν λόγω χρηματοπιστωτικού ιδρύματος, οι οποίοι εδώ και αρκετούς μήνες δεν λαμβάνουν επικουρική σύνταξη.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του γραφείου του υπουργού Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη, ο κ. Φλαμπουράρης, η υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Έφη Αχτσιόγλου και ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Αναστάσιος Πετρόπουλος, επεσήμαναν:
ότι δεν πρόκειται να υιοθετηθεί λύση που δεν θα έχει τη συναίνεσή των συνταξιούχων,
ότι δεν πρόκειται να υιοθετηθεί λύση, κατά την οποία η τράπεζα δεν θα καταβάλει ετησίως ποσό για την πληρωμή των παροχών τους,
ότι ο μοναδικός φορέας που μπορεί να εγγυηθεί, υπό την ευθύνη του δημοσίου, την σύνταξή τους, είναι το ΕΤΕΑΕΠ.
Οι εκπρόσωποι των συνταξιούχων από την πλευρά τους ζήτησαν χρόνο προκειμένου να θέσουν στα αρμόδια συνδικαλιστικά τους όργανα τα ερωτήματα
εάν αποδέχονται να παρεκκλίνουν από την λογική του «όλα ή τίποτα» και
εάν τα χρήματα που θα χορηγεί η Εθνική Τράπεζα, θα κατατίθενται στο ΛΕΠΕΤΕ ή στο ΕΤΕΑΕΠ που αποτελεί και τον μοναδικό φορέα, που μπορεί να καταβάλλει τις παροχές υπό την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου.
Τέλος, η Εθνική Τράπεζα, δια του διευθύνοντος συμβούλου της κ. Παύλου Μυλωνά, δεσμεύτηκε ότι θα προχωρά ετησίως στην καταβολή ποσού, προκειμένου να καλύπτονται οι παροχές προς τους συνταξιούχους, και ότι τα ποσά αυτά θα μπορούν να οδηγούν σε συντάξεις ανώτερες της μέσης παροχής που εγγυάται το ΕΤΕΑΕΠ.
Μοιράσου το άρθρο:

[ad_2]