Συνάντηση Ν. Δένδια με τον Ιταλό ΥΠΕΞ

Την κοινή βούληση για οικοδόμηση στενότερης, θεσμοθετημένης, τακτικής συνεργασίας μεταξύ των υπουργείων Εξωτερικών Ελλάδας και Ιταλίας, εξέφρασαν οι επικεφαλής της ελληνικής και της ιταλικής διπλωματίας Νίκος Δένδιας και Έντσο Μοαβέρο Μιλανέζι.

«Είναι ήδη μέσα σε ένα μήνα η δεύτερη φορά που συναντιώμαστε μετά το Συμβούλιο Εξωτερικών. Αυτό είναι ενδεικτικό των άριστων σχέσεων ανάμεσα στην Ελλάδα και στην Ιταλία. Και οι δύο χώρες ανήκουν στον στενό πυρήνα της ΕΕ, μοιραζόμαστε ένα κοινό πολιτιστικό παρελθόν, έχουμε τις ίδιες αξίες, οι λαοί μας είχαν για χιλιάδες χρόνια και διατηρούν μια στενή σχέση, μια πολύ φιλική σχέση» παρατήρησε χαρακτηριστικά ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας σε κοινές δηλώσεις με τον Ιταλό ομόλογό του μετά τη συνάντησή τους στο υπουργείο.

Όπως έγινε γνωστό, στο τραπέζι της συζήτησης βρέθηκε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, τόσο διμερούς όσο και ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος, με έμφαση στην κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο, στα ενεργειακά, στο Brexit και στο μεταναστευτικό.