Συνάντηση Κατρούγκαλου-Τσαβούσογλου: Ανάγκη να αποκλιμακωθεί η ένταση Αιγαίο

27

[ad_1]

Η Ελλάδα καταδικάζει με τον πιο απόλυτο τρόπο τις μονομερείς παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στην ΑΟΖ της Κύπρου, ανέφερε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος στον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου ζητώντας του να σταματήσουν. Παράλληλα, όπως δήλωσε ο κ. Κατρούγκαλος μετά το πέρας της συνάντησης που είχε με τον κ. Τσαβούσογλου το βράδυ της Πέμπτης στο Ελσίνκι, συζητήθηκε η «ανάγκη να μειωθεί η ένταση στο Αιγαίο, να διακοπούν και εκεί οι παραβιάσεις του εναέριου χώρου μας».
«Εκεί, σε αυτό το πεδίο, όπως είχαν συμφωνήσει και οι δύο ηγέτες κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Τουρκία, έχει συμφωνηθεί η ενεργοποίηση συζητήσεων μεταξύ κλιμακίων στρατιωτικών για μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης. Και επιβεβαιώσαμε την ανάγκη να ενεργοποιηθούν ξανά τα κλιμάκια αυτά τα οποία θα έχουν συνάντηση τη Δευτέρα στην Αθήνα», είπε ο κ. Κατρούγκαλος.
«Επομένως» κατέληξε ο υπουργός Εξωτερικών «προφανώς δεν ήταν μια συνάντηση που επεδίωκε να βρεθεί μόνιμη λύση. Επαναλήφθηκαν οι γνωστές θέσεις των δύο πλευρών και όπως σας ανέφερα και προηγουμένως, βασικός σκοπός της συνάντησης ήταν να αποκλιμακωθεί η ένταση στο Αιγαίο για να μην προκύψει ατύχημα, κάτι που καμιά από τις δύο πλευρές δε θα θέλει».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μοιράσου το άρθρο:

[ad_2]