Συνάντηση Αλ. Τσίπρα-Εφοπλιστών: Υπογραφή νέου συνυποσχετικού οικειοθελούς παροχής

[ad_1]

Συνάντηση με το προεδρείο της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών είχε την Τετάρτη ο Πρωθυπουργός στο Μέγαρο Μαξίμου για το νέο συνυποσχετικό οικειοθελούς παροχής 10% επί των εισαγόμενων ναυτιλιακών μερισμάτων αορίστου διάρκειας.
Στη σύσκεψη υπογράφηκε το νέο Συνυποσχετικό μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της Ναυτιλιακής Κοινότητας. Με το νέο Συνυποσχετικό, πλέον καθίσταται μόνιμη η καταβολή ποσού που αντιστοιχεί στο 10% των εισαγόμενων μερισμάτων των μελών της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών.
Με βάση το ύψος των δηλωθέντων μερισμάτων των τελευταίων ετών, το ποσό που θα εισρέει στα δημόσια ταμεία θα είναι κατ’ ελάχιστο 75 εκατομμύρια ευρώ ετησίως.
Όπως αναφέρει το Μέγαρο Μαξίμου, η υπογραφή του Συνυποσχετικού ήταν αποτέλεσμα πολύμηνης διαπραγμάτευσης, με την κυβέρνηση να επιδιώκει τη μέγιστη δυνατή ωφέλεια για το δημόσιο συμφέρον.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο Πρωθυπουργός κάλεσε τα μέλη της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών να συμβάλλουν με επενδύσεις στην ενίσχυση των αναπτυξιακών της ελληνικής οικονομίας, η οποία μετά από χρόνια κρίσης βρίσκεται σε φάση δυναμικής ανάκαμψης.
Η απόφασή σας σηματοδοτεί την εθνική ευθύνη να βγούμε από την κρίση, δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας, προσθέτοντας πως η έξοδος από την κρίση δημιουργεί ευκαιρίες.
Πάντοτε παρόντες οι εφοπλιστές στην προσπάθεια της κυβέρνησης για ένα καλύτερο μέλλον, σημείωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, Θεόδωρος Βενιάμης.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο υπουργός Ναυτιλίας, Φώτης Κουβέλης και ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Δημήτρης Λιάκος.
Ρεπορτάζ: Κ. ΛασκαράτοςΠηγή: ΕΡΤ1
Μοιράσου το άρθρο:

[ad_2]