Συμφωνία ή αναβολή του Brexit λένε στη Μέι υπουργοί απειλώντας με ανταρσία

[ad_1]

Προειδοποίηση στη Τερέζα Μέι ότι πρέπει να συμφωνήσει στην αναβολή του Brexit αν δεν υπάρξει συμφωνία με την ΕΕ για τους όρους αποχώρησης της Βρετανίας από το μπλοκ απευθύνουν υπουργοί , απειλώντας ότι σε διαφορετική περίπτωση θα υπάρξει ανταρσία στο κοινοβούλιο την επόμενη εβδομάδα, ανέφερε σε άρθρο της η εφημερίδα The Sun.
Η υπουργός Εργασίας Άμπερ Ραντ, ο υπουργός Δικαιοσύνης Ντέβιντ Γκοκ, ο υπουργός Επιχειρηματικότητας Γκρεγκ Κλαρκ και ο υπουργός αρμόδιος για τη Σκωτία Ντέιβιντ Μάντελ επεσήμαναν στη Μέι ότι πρέπει να αποφύγει ένα Brexit χωρίς συμφωνία παρατείνοντας την ισχύ του άρθρου 50, επισημαίνει εφημερίδα.
Αν η Βρετανίδα πρωθυπουργός αρνηθεί, οι υπουργοί δήλωσαν ότι οι ίδιοι καθώς και 20 ακόμη μέλη της κυβέρνησης θα στηρίξουν το σχέδιο της βουλευτού των Εργατικών Ιβέτ Κούπερ να αναλάβει το κοινοβούλιο τον έλεγχο της διαδικασίας του Brexit.
Όλα αυτά εξελίσσονται στο Ηνωμένο Βασίλειο μετά και την  άκαρπη συνάντηση της βρετανίδας πρωθυπουργού   με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλόντ Γιούνκερ να αρθεί το αδιέξοδο για το Brexit.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters
Σχετική είδηση: Brexit: Γιούνκερ και Μέι συναντήθηκαν χωρίς να άρουν το αδιέξοδο
Μοιράσου το άρθρο:

[ad_2]