Συλλυπητήρια από την Πολιτική και Αθλητική ηγεσία για τον θάνατο του Θανάση Γιαννακόπουλου (video)

[ad_1]

Η απώλεια του Θανάση Γιαννακόπουλου αφήνει ένα μεγάλο κενό στο χώρο του επιχειρείν και του ελληνικού αθλητισμού, σημειώνει ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, σε ανάρτησή του στο Twitter, εκφράζοντας τα συλλυπητήριά του προς τους οικείους του εκλιπόντος.«Ο Θανάσης Γιαννακόπουλος άφησε το θετικό αποτύπωμά του στην ελληνική επιχειρηματικότητα και υπηρέτησε το μπάσκετ και τον Παναθηναϊκό με ευπρέπεια και πολλή αγάπη. Η απώλειά του αφήνει ένα μεγάλο κενό στο χώρο του επιχειρείν και του ελληνικού αθλητισμού. Συλλυπητήρια στους οικείους του», αναφέρει ο πρωθυπουργός.

 
Συλλυπητήρια από τον Υφυπουργό Αθλητισμού και τον γγΑ
Συλλυπητήρια ανακοίνωση εξέδωσαν ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης και ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού Ιούλιος Συναδινός, για το θάνατο του μεγάλου παράγοντα του Παναθηναϊκού Θανάση Γιαννακόπουλου.
«Ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης και ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού Ιούλιος Συναδινός εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια για την απώλεια του Θανάση Γιαννακόπουλου. Ο εκλιπών αποτέλεσε υπόδειγμα αθλητικού παράγοντα έχοντας κερδίσει το σεβασμό ακόμη και των αντιπάλων του. Η παρακαταθήκη που άφησε ο Θανάσης Γιαννακόπουλος στον σύλλογο που λάτρεψε και υπηρέτησε, είναι τεράστια. Η αθλητική οικογένεια του Παναθηναϊκού είναι από σήμερα φτωχότερη,» αναφέρει η συλλυπητήρια ανακοίνωση.
Euroleague θρηνεί για τον Θανάση Γιαννακόπουλο
Με ανακοίνωσή της η Euroleague και ο πρόεδρός της Τζόρντι Μπερτομέου, εξέφρασαν την λύπη τους για την απώλεια του Θανάση Γιαννακόπουλου. Στο twitter ανήρτησαν μία φωτογραφία του με το ευρωπαϊκό τρόπαιο και έγραψαν: «H Euroleague θρηνεί για τον Θανάση Γιαννακόπουλο», ενώ στην ανακοίνωση αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής:
«Ο θάνατός του έρχεται εννέα μήνες μετά από εκείνον του αδερφού του, του έτερου πατριάρχη του Παναθηναϊκού, κατά την διάρκεια της πιο επιτυχημένης πορείας που κατέγραψε ομάδα στο σύγχρονο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Μαζί τα αδέρφια Γιαννακόπουλοι, οδήγησαν τον Παναθηναϊκό στα υψηλότερα επίπεδα της Euroleague, όπου παραμένει σήμερα υπό την ηγεσία του γιου του Παύλου Γιαννακόπουλου, Δημήτρη».
Και ο Τζόρντι Μπερτομέου στη δήλωσή του αναφέρει: «Εκφράζουμε τη λύπη μας, καθώς το άθλημα έχασε σήμερα έναν άνθρωπο που ήταν βασικός παράγοντας στην δημιουργία μιaς από τις πιο επιτυχημένες ιστορίες στο σύγχρονο μπάσκετ, τον Θανάση Γιαννακόπουλο. Πολλές γενιές φιλάθλων του μπάσκετ, είναι αδύνατο να διαχωρίσουν την επιτυχία του Παναθηναϊκού από την αφοσίωση και την αγάπη που έδειξε η οικογένεια Γιαννακόπουλου στον σύλλογο. Ο Θανάσης ήταν εκεί, πάντα δίπλα με τον αδερφό του Παύλο, ώστε να εξασφαλίσουν πως στο γήπεδο θα έρχονταν επιτυχίες και έτσι έθεσαν νέα δεδομένα για να φτάσουν ακόμα πιο ψηλά τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά κλαμπ. Θα λείψει πολύ στο μπάσκετ».
Η ΕΟΚ για την απώλεια του Θανάση Γιαννακόπουλου
Με ανακοίνωσή του, το διοικητικό συμβούλιο της ελληνικής Ομοσπονδίας και το πρόεδρος Γιώργος Βασιλακόπουλος, εξέφρασαν τα συλλυπητήριά τους για την απώλεια του Θανάση Γιαννακόπουλου. Η ανακοίνωση της ΕΟΚ αναφέρει:
«Τα μέλη του Δ.Σ. της Ε.Ο.Κ. και ο πρόεδρος Γιώργος Βασιλακόπουλος εκφράζουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια στους συγγενείς και τους οικείους του Θανάση Γιαννακόπουλου, ο οποίος έφυγε σήμερα από την ζωή. Ένας άνθρωπος παθιασμένος με τον αθλητισμό, αγαπητός και στους φίλους αντιπάλων ομάδων, αφού τον χαρακτήριζαν ο αυθορμητισμός και η καλοσύνη. Ήταν ένας από τους πρωταγωνιστές της οικογενειακής ενασχόλησης με τα αθλητικά δρώμενα σε εποχές δύσκολες για τα σπορ στην Ελλάδα και ειδικά στο μπάσκετ είχαν ουσιαστική συνδρομή στην ανάπτυξή του. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει».
ΕΣΑΚΕ: «Ο Θ. Γιαννακόπουλος ήταν από τους σημαντικότερους παράγοντες στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού»
Την βαθιά θλίψη για την απώλεια του Θανάση Γιαννακόπουλου, εξέφρασε με ανακοίνωσή του, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ. Συγκεκριμένα αναφέρει:
«Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ και ο πρόεδρος του κ. Ευάγγελος Γαλατσόπουλος εκφράζουν την βαθιά θλίψη τους για την απώλεια του Θανάση Γιαννακόπουλου.Ο εκλιπών ήταν ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού και από τους βασικούς συντελεστές των επιτυχιών του ελληνικού μπάσκετ τις τελευταίες δεκαετίες. Μαζί με τους αείμνηστους αδελφούς του Παύλο και Κώστα δημιούργησαν τον Παναθηναϊκό που κατέκτησε τους έξι ευρωπαϊκούς τίτλους.Ο Θανάσης Γιαννακόπουλος, επίσης, ήταν μέλος του πρώτου Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΣΑΚΕ.Θα τον θυμόμαστε πάντα ως τον δικό μας άνθρωπο όπως χαρακτηριστικά ο ίδιος έλεγε. Ο Θανάσης Γιαννακόπουλος ξεχώριζε για τον βαθιά ανθρώπινο χαρακτήρα του. Ήταν πάντα πρόθυμος να βοηθήσει τους συνανθρώπους του και είχε μόνο φίλους στον χώρο του μπάσκετ.Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΣΑΚΕ και ο πρόεδρος του κ. Ευάγγελος Γαλατσόπουλος εκφράζουν τα ειλικρινή συλλυπητήρια τους στην οικογένεια του εκλιπόντος και την συμπαράσταση τους σε αυτές τις δύσκολες στιγμές. Αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΣΑΚΕ θα παραστεί στην κηδεία του Θανάση Γιαννακόπουλου.Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει».
Ανακοίνωση του Ερασιτέχνη για τον θάνατο του Θανάση Γιαννακόπουλου
Ημέρα θρήνου και οδύνης χαρακτηρίζει τη σημερινή, εξαιτίας του θανάτου του Θανάση Γιαννακόπουλο, ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός, του οποίου υπήρξε πρόεδρος για πολλά χρόνια.Αναλυτικά η ανακοίνωση:«Θρήνος για τον θάνατο του Θανάση Γιαννακόπουλου.Ο Παναθηναϊκός Αθλητικός Όμιλος εκφράζει την οδύνη του για τον θάνατο του Θανάση Γιαννακόπουλου. Ο σπουδαίος παράγοντας, που αφιέρωσε ολόκληρη τη ζωή του στα παναθηναϊκά ιδεώδη, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 88 ετών, αφήνοντας πίσω του τεράστιο έργο.Διετέλεσε πρόεδρος στον Παναθηναϊκό Αθλητικό Όμιλο και ήταν πάντα στο πλευρό της ομάδας μπάσκετ του Παναθηναϊκού , έχοντας τεράστια συνεισφορά στον Σύλλογο αλλά και στον ελληνικό αθλητισμό.Το πάθος του και η αγάπη του για το «τριφύλλι» του έχουν χαρίσει ήδη μια ξεχωριστή θέση στο πάνθεον της «πράσινης» ιστορίας. Καλό ταξίδι τεράστιε Θανάση Γιαννακόπουλε…».
Θρηνεί η Ελλάδα την απώλεια του του Θανάση Γιαννακόπουλου
Με ανακοινώσεις τους σύλλογοι και φορείς του Αθλητισμού, εκφράζουν την θλίψη τους για τον θάνατο του Θανάση Γιαννακόπουλου. Αναλυτικά:
ΠΣΑΚ: «Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών, εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια για το θάνατο του Θανάση Γιαννακόπουλου. Το ελληνικό μπάσκετ, η ελληνική κοινωνία, «έχασε» έναν υπέροχο άνθρωπο, ο οποίος προσέφερε παρά πολλά στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Έναν άνθρωπο αγνό, ο οποίος μας έμαθε τι θα πει αγάπη! Το κενό που αφήνει μπορεί να είναι τεράστιο, όμως η κληρονομιά, ακόμη μεγαλύτερη… Καλό δρόμο, σας ευχαριστούμε για όλα».
ΚΑΕ Ολυμπιακός: Θλίψη στην οικογένεια του μπάσκετ έχει προκαλέσει ο θάνατος του Θανάση Γιαννακόπουλου. Η ΚΑΕ Ολυμπιακός εξέδωσε ανακοίνωση εκφράζοντας συλλυπητήρια στην οικογένεια του σπουδαίου παράγοντα της ΚΑΕ Παναθηναϊκός.
«Η ΚΑΕ Ολυμπιακός εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του Θανάση Γιαννακόπουλου για την απώλεια του», αναφέρουν οι «ερυθρόλευκοι», ενώ και ο Σύλλογος Βετεράνων Καλαθοσφαίρισης Ολυμπιακού εξέδωσε με τη σειρά του συλλυπητήρια ανακοίνωση:
«Ο Σύλλογος Βετεράνων Καλαθοσφαίρισης Ολυμπιακού εκφράζει τη θλίψη των μελών του για τον θάνατο του Θανάση Γιαννακόπουλου. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του».
Ερασιτέχνης και ΠΑΕ Ολυμπιακός: Συλλυπητήριά για τον θάνατο του, Θανάση Γιαννακόπουλου, εκφράζουν με ανακοινώσεις του ΠΑΕ και Ερασιτέχνης Ολυμπιακός.
Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός:«H ΠΑΕ Ολυμπιακός εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια για την απώλεια του Θανάση Γιαννακόπουλου».
Η ανακοίνωση του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού«Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π., εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια για την απώλεια του Θανάση Γιαννακόπουλου. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει».
ΠΑΕ ΑΕΚ και Δημήτρης Μελισσανίδης: Ο ελληνικός αθλητισμός στερήθηκε έναν από τους τελευταίους «ρομαντικούς» παράγοντες και ο Δημήτρης Μελισσανίδης έναν καλό του φίλο. Ο διοικητικός ηγέτης της ΠΑΕ ΑΕΚ με δήλωσή του αποχαιρέτησε τον Θανάση Γιαννακόπουλο:
«Εκφράζω τη βαθιά μου οδύνη για τον χαμό του Θανάση Γιαννακόπουλου και τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στους οικείους του και στην οικογένεια του Παναθηναϊκού. Η άδολη αγάπη του για τον σύλλογο τον οποίο υπηρέτησε, αλλά και η τεράστια προσφορά του στον ελληνικό αθλητισμό αποτελεί παρακαταθήκη για όλους μας. Καλό ταξίδι, καλέ μου φίλε».
Ανακοίνωση εξέδωσε και η ΠΑΕ ΑΕΚ, στην οποία αναφέρει τα εξής: «Σύσσωμη η κιτρινόμαυρη οικογένεια αποχαιρετά έναν κορυφαίο παράγοντα του ελληνικού αθλητισμού, έναν σεβάσμιο αντίπαλο, έναν μεγάλο ηγέτη του Παναθηναϊκού και γνήσιο μαχητή για τα συμφέροντα της ομάδας που αγάπησε και πρόσφερε σε όλη τη διάρκεια της ζωής του.
Εκφράζουμε την βαθιά μας οδύνη για τον χαμό του Θανάση Γιαννακόπουλου και τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του».
ΚΑΕ ΑΕΚ: «Ο Μάκης Αγγελόπουλος και η ΑΕΚ BC συμμετέχουν στο βαρύ πένθος της οικογένειας του Παναθηναϊκού για το χαμό του μαχητή Θανάση Γιαννακόπουλου. Η απώλεια μεγάλη για τον αθλητισμό και την κοινωνία. Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια προς τους οικείους του εκλιπόντος».
ΚΑΕ ΠΑΟΚ: «Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ εκφράζει την βαθιά της θλίψη για τον θάνατο του Θανάση Γιαννακόπουλου και τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στους οικείους του. Ο Θανάσης Γιαννακόπουλος άφησε το στίγμα του για το πάθος και τον ξεχωριστό τρόπο με τον οποίο έδειχνε την αγάπη του για την ομάδα του, αλλά και γιατί μαζί με τον αδερφό του Παύλο, αποτέλεσαν για δεκαετίες πολύ σημαντικούς παράγοντες στο χώρο του αθλητισμού, αλλά και για τον επιχειρηματικό κόσμο. Καλό ταξίδι…».
ΠΑΕ ΠΑΟΚ: «Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στους οικείους του Θανάση Γιαννακόπουλου. Το πάθος του και η αγνή αγάπη του για την ομάδα του, η ευγένεια και η προσφορά του, θα λείψουν όχι μόνο από τον ελληνικό αθλητισμό αλλά και από την κοινωνία. Καλό Παράδεισο…».
ΚΑΕ ΑΡΗΣ: «Η Κ.Α.Ε. ΑΡΗΣ εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη της και τα θερμά της συλλυπητήρια στους οικείους του Θανάση Γιαννακόπουλου και στην οικογένεια του Παναθηναϊκού. O Θανάσης Γιαννακόπουλος και ο αδερφός του Παύλος, είχαν τεράστια προσφορά στον ελληνικό αθλητισμό και κυρίως στο άθλημα του μπάσκετ, καταφέρνοντας να κερδίσουν και το σεβασμό των αντιπάλων. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει».
ΠΑΕ ΑΡΗΣ: «Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια για την απώλεια του Θανάση Γιαννακόπουλου. Ο εκλιπών υπήρξε μια από τις σημαντικότερες προσωπικότητες της ελληνικής κοινωνίας, με ανεξίτηλη προσφορά στον αθλητισμό, αλλά και στον επιχειρηματικό βίο της χώρας μας. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάζει…».
ΚΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: «Η ΚΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ εκφράζει την θλίψη της για την απώλεια του Θανάση Γιαννακόπουλου και συλλυπάται τους οικείους του. Ο Θανάσης Γιαννακόπουλος ανήκε στην γενιά των παραγόντων του ελληνικού μπάσκετ και του αθλητισμού που κέρδισαν την αναγνώριση και τον σεβασμό των αντιπάλων τους για την αγάπη και το πάθος, με τα οποία υπηρέτησαν τον αγαπημένο σύλλογο τους, επί σειρά δεκαετιών και υπερβαίνοντας διαχρονικές αντιπαραθέσεις. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει».
ΚΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ: «Η ΚΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ ΓΣ 2017 και όλο το τμήμα Μπάσκετ εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια του Θανάση Γιαννακόπουλου για την αδόκητη απώλειά του. Ο Ελληνικός αθλητισμός και ο σύλλογος που υπηρέτησε τόσο πιστά, ο Παναθηναϊκός, έχασαν έναν μεγάλο παράγοντα που όμως αφήνει πίσω του σπουδαία παρακαταθήκη σε ήθος, προσφορά και αξίες».
Ο Σύλλογος Βετεράνων του Ολυμπιακού: «Ο Σύλλογος Βετεράνων Καλαθοσφαίρισης Ολυμπιακού εκφράζει τη θλίψη των μελών του για το θάνατο του Θανάση Γιαννακόπουλου. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του».
Γκάλης: «Θα λείψει η πληθωρική παρουσία του Θανάση Γιαννακόπουλου
Ο «ζωντανός-θρύλος» του ελληνικού μπάσκετ, ο οποίος ολοκλήρωσε την σπουδαία καριέρα του με τη φανέλα του Παναθηναϊκού, επί ημερών των αδερφών Γιαννακόπουλων, Νίκος Γκάλης, έστειλε το δικό του συλλυπητήριο μήνυμα για την απώλεια του ιστορικού παράγοντα των «πράσινων», Θανάση Γιαννακόπουλου.
«Θέλω να εκφράσω τα ειλικρινή συλλυπητήρια μου στην οικογένεια του Θανάση Γιαννακόπουλου και σε όλη την Παναθηναϊκή Οικογένεια! Τον Θανάση θα τον θυμόμαστε για την μεγάλη του ψυχή και το ασίγαστο πάθος που είχε για τον Παναθηναϊκό. Η πληθωρική του παρουσία θα λείψει από το μπάσκετ που τόσο αγαπούσε», ήταν το μήνυμα που ανήρτησε ο Νίκος Γκάλης στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.
ΠΗΓΕΣ: ΕΡΤ1, ΑΠΕ-ΜΠΕ

[ad_2]