Στ. Ζάιμπερτ: Αποκλείουμε κάθε συζήτηση για πολεμικές αποζημιώσεις

25

[ad_1]

Η γερμανική κυβέρνηση επιμένει στη στάση της να θεωρεί λήξαν το ζήτημα των πολεμικών αποζημιώσεων και μετά την απόφαση της Ελληνικής Βουλής με την οποία δρομολογείται η διεκδίκηση των ελληνικών αξιώσεων.
O κυβερνητικός εκπρόσωπος της Καγκελαρίας Στέφεν Ζάιμπερτ απέκλεισε κάθε συζήτηση περί πολεμικών αποζημιώσεων.
«Η στάση της γερμανικής κυβέρνησης παραμένει απαράλλαχτη. Το ζήτημα των γερμανικών επανορθώσεων, τόσο νομικά όσο και πολιτικά έχει ρυθμιστεί οριστικά», δήλωσε ο κ. Ζάιμπερτ.
Η γερμανική κυβέρνηση έχει συνείδηση της ιστορικής ευθύνης για το μεγάλο πόνο που προκάλεσαν οι Γερμανοί και η Γερμανία στην Ελλάδα την περίοδο του ναζισμού, πρόσθεσε ο Ζάιμπερτ. Τις πρακτικές συνέπειες αυτής της ευθύνης τονίζει από την πλευρά του ο πρόεδρος της «Αριστεράς», Μπερντ Ρίξινγκερ.
«Δεν υπάρχει αμφιβολία, ότι η Ελλάδα πήρε πολύ πάρα πολύ λίγες αποζημιώσεις από τη Γερμανία, ενώ η Βέρμαχτ, αλλά και η Κεντρική Τράπεζα Reichsbank έκλεψαν μεγάλα ποσά δισεκατομμυρίων. Πρέπει λοιπόν να βρεθεί μία συμβιβαστική λύση», είπε ο κ. Ρίξινγκερ.
Ο Ζάιμπερτ δεν βλέπει για τη γερμανική κυβέρνηση άλλη λύση, παραμένοντας στη γενική επισήμανση ότι στοχεύει στις καλές σχέσεις Ελλάδας και Γερμανίας.
Πηγή: ΕΡΤ1Ρεπορτάζ: Γιώργος Παππάς
Μοιράσου το άρθρο:

[ad_2]