Στο μικροσκόπιο της ΕΛΑΣ σύνδεση του πρώην ηγετικού στελέχους των «Πυρήνων της Φωτιάς» με τη Greek Mafia

Τη σύνδεση του πρώην μέλους των «Πυρήνων της Φωτιάς», που επέστρεψε στη φυλακή μετά τη νέα σύλληψή του για κατοχή εκρηκτικών και όπλων, με την περιβόητη Greek Mafia αναζητούν οι αρχές. Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, στο μικροσκόπιο βρίσκεται το τετράδιο του 45χρονου που είχε τις χειρόγραφες σημειώσεις του, όπως επίσης τα τρία κινητά του τηλέφωνα, οι τρεις φορητοί υπολογιστές και ένας εξωτερικός σκληρός δίσκος.

Στο τετράδιο αναγράφονται κάποιες ιδεολογικές απόψεις και προσωπικές σημειώσεις του 45χρονου, οι οποίες προς το παρόν δεν παρουσιάζουν κάποιο ερευνητικό ενδιαφέρον ωστόσο αναμένεται η περαιτέρω ανάλυσή του για επαφές.Τα στελέχη της Δίωξης Εκβιαστών αναζητούν τον μελλοντικό στόχο της βομβιστικής επίθεσης που σχεδιαζόταν. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Παναγιώτη Σπυρόπουλου στον ΣΚΑΙ οι πρώτες εκτιμήσεις της ΕΛ.ΑΣ κάνουν λόγο για μία πιθανή επίθεση ποινικού χαρακτήρα και όχι τρομοκρατικού.

Η σχέση με τον «Ράμπο»
Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, οι αρμόδιοι αστυνομικοί αναφέρουν ότι το 45χρονο πρώην ηγετικό μέλος των Πυρήνων της Φωτιάς μέσα στη φυλακή ανέπτυξε κάποιες φιλίες με ηγετικό στέλεχος της Greek Mafia που δολοφονήθηκε τον Ιανουάριο του 2018. Από αυτή τη συνύπαρξη υπήρχε η φιλική και η επαγγελματική σχέση με τον λεγόμενο «Ράμπο» ο οποίος δολοφονήθηκε τον Ιούνιο του 2023.Παρόμοια γνωριμία με τον «Ράμπο» είχε και ο 32χρονος ΟΥΚας, με τον οποίο τους ένωνε η αγάπη τους για την ποδοσφαιρική τους ομάδα, όπως και τα ταξίδια στη Μύκονο ως συνοδοί ασφαλείας.

Το 2019 όταν αποφυλακίστηκε ο 45χρονος ανέπτυξε επαγγελματική συνεργασία με τον «Ράμπο» σε πρατήριο υγρών καυσίμων.