Στο Εθνικό Τυπογραφείο ενόψει εκλογών Χαρίτσης- Ξενογιαννακοπούλου (video)

36

[ad_1]

Στο Εθνικό Τυπογραφείο ξεναγήθηκαν σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης με την υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, προκειμένου να ενημερωθούν για τη διαδικασία της εκτύπωσης του εκλογικού υλικού, που απαιτείται ενόψει των ευρωεκλογών και των αυτοδιοικητικών εκλογών. 

Όπως ενημερώθηκαν οι δύο υπουργοί όλα κυλούν ομαλά και παρά τον σύνθετο και πολύπλοκο χαρακτήρα της εκλογικής διαδικασίας, η οποία θα διεξαχθεί – για πρώτη φορά – με τέσσερις κάλπες, αλλά και με σταυρό προτίμησης, οι εκλογείς θα ασκήσουν απρόσκοπτα το εκλογικό τους δικαίωμα.
Χθες ο κ. Χαρίτσης συναντήθηκε με τους εργαζόμενους των Διευθύνσεων Εκλογών και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του ΥΠΕΣ και σε ανάρτησή του στην προσωπική του σελίδα στο facebook,αναφέρει:
«Με τους εργαζομένους των Διευθύνσεων Εκλογών και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του ΥΠΕΣ που εδώ και μήνες εργάζονται με αυταπάρνηση για την προετοιμασία των επερχόμενων εκλογών. Η ταυτόχρονη διεξαγωγή τεσσάρων εκλογικών αναμετρήσεων (περιφερειακές, δημοτικές, κοινοτικές, ευρωεκλογές) είναι μια πρωτόγνωρη πρόκληση για τη διοίκηση, χάρη, όμως, στην έγκαιρη προετοιμασία όλων των ανθρώπων του Υπουργείου είμαστε βέβαιοι ότι θα έχουμε μια καθόλα ομαλή εκλογική διαδικασία».

Για την εκλογική διαδικασία ο κ. Χαρίτσης τόνισε: «Είναι η πρώτη φορά στα εκλογικά χρονικά της χώρας που καλούμαστε να διεξαγάγουμε μία εκλογική διαδικασία με τέσσερις κάλπες, για τις ευρωπαϊκές, τις περιφερειακές, τις δημοτικές και τις κοινοτικές εκλογές. Είναι μία διαδικασία πρωτόγνωρη και απαιτητική και γι’ αυτό προχωρήσαμε σε μία σειρά από αλλαγές.
Στη μεγάλη πλειονότητα των τμημάτων, περίπου στο 85% των τμημάτων, οι ψηφοφόροι θα κληθούν να ψηφίσουν πρώτα σε δύο κάλπες σε μία αίθουσα και αμέσως μετά σε διπλανή αίθουσα να ψηφίσουν σε άλλες δύο κάλπες, έτσι ώστε και για τους ίδιους να είναι πιο ομαλή διαδικασία, αλλά και ειδικά για τους δικαστικούς αντιπροσώπους. Επιπλέον, εισάγουμε για πρώτη φορά τεχνολογικές καινοτομίες για να έχουμε πολύ γρήγορα (μεταξύ 21.00 και 22.00) μία πρώτη ασφαλή εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος».
Πηγή:ΕΡΤ
 
Μοιράσου το άρθρο:

[ad_2]