‘Στο δρόμο για την κάλπη…’ Με την υπογραφή του Στέργιου Καλόγηρου

Μέσα σ ένα κλίμα αναστάτωσης και αβεβαιότητας και με το θερμόμετρο στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου να ανεβαίνει επικίνδυνα μαζί με την τουρκική προκλητικότητα μετράμε αντίστροφα το χρόνο για τις εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Και ενώ εν μέσω τουριστικής περιόδου μιλάμε πια ανοιχτά και απροκάλυπτα για «εισβολή» στην Κύπρο, η Κυβέρνηση σε ένα συνεχές …vertigo αναζητά σανίδα σωτηρίας από τη Γερμανία, τη χώρα που έχει αποδεδειγμένα τεράστια οικονομικά συμφέροντα στη γειτονική Τουρκία. Δυστυχώς οι Αμερικανοί μας φίλοι και «φίλοι» του κ Τσίπρα, φαίνεται ότι δεν στηρίζουν την πολιτική του, ούτε όπως θα επιθυμούσαμε τα συμφέροντα της Ελλάδας.

Ίσως για Αμερικανούς και τους Ισραηλινούς τα πάντα να έχουν σχέση με τα οικονομικά συμφέροντα. Πιθανότατα τα ενεργειακά τους συμφέροντα να τίθενται πάνω απ όλα αυτή τη στιγμή και ίσως βγάζουν από το χάρτη την Ελλάδα που κινδυνεύει να δει τον γεωφυσικό της πλούτο και τα εδάφη της να… συρρικνώνονται.

Οι συναντήσεις του Έλληνα Πρωθυπουργού με τους βαλκάνιους τους ισραηλινούς και τους Αιγύπτιους δεν κατόρθωσαν μέχρι στιγμής να επιφέρουν τα επιθυμητά αποτελέσματα. Δυστυχώς στη μόνη συμφωνία που έμεινε αφοσιωμένος και ανυποχώρητος ο κ Τσίπρας και η Κυβέρνησή του, ήταν η καταστροφική Συμφωνία των Πρεσπών!


Στο μεταξύ οι τόνοι της Τουρκίας ανεβαίνουν επικίνδυνα, τα γεωτρύπανα παίρνουν θέση κι η χώρα μας στο …παρά πέντε της κάλπης περιμένει τη στήριξη της Αγγλίας, στην οποία η Τουρκία έχει τάξει οφέλη από τα κοιτάσματα της Κύπρου…

Οι Τούρκοι μοιράζουν ήδη την …προίκα της Κύπρου, οι Ευρωπαίοι εταίροι μας αντιδρούν και πάλι με μοναδικό κριτήριο τα συμφέροντά τους,(ας μη λησμονούμε ότι οι Γερμανοί έχουν συμφέροντα δισεκατομμυρίων ευρώ με τους Τούρκους) και οι κυβερνώντες για πολλοστή φορά αρνούνται να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων.


Συμπέρασμα: Για μία ακόμη φορά ο Ελληνικός Λαός, με σταθερότητα, αποφασιστικότητα και κυρίως ωριμότητα , σ αντίθεση με τους ηγέτες του, καλείται να αποφασίσει για το μέλλον του, και κυρίως για το μέλλον της χώρας και των παιδιών του…