Στον Ελαιώνα το πρώτο κέντρο καύσης νεκρών (video)

[ad_1]

Κόπο και έξοδα θα γλιτώνουν πλέον όσοι επιλέγουν την καύση των ανθρώπων τους που αποβιώνουν. Χιλιάδες είναι αυτοί που κάθε χρόνο υποχρεώνονται να καταφύγουν στη Βουλγαρία κι αυτό αλλάζει με την απόφαση για την κατασκευή αποτεφρωτηρίου στον Ελαιώνα, ενώ τον ίδιο δρόμο αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλοι μεγάλοι δήμοι.

Ο δήμος Αθηναίων προχωρά στην κατασκευή του πρώτου κέντρου καύσης νεκρών στον Ελαιώνα. Η τεχνική μελέτη του δήμου πήρε την τελική έγκριση από την αρμόδια επιτροπή του Υπουργείου Περιβάλλοντος και το έργο είναι έτοιμο να δημοπρατηθεί.
Περιλαμβάνει έργα αναβάθμισης της περιοχής με χώρους πρασίνου και αθλητικές δραστηριότητες. Το κέντρο αποτέφρωσης θα καλύπτει 830 μ2 με δύο αίθουσες τελετών και θα διαθέτει 2 κλιβάνους αποτέφρωσης που θα μπορούν να λειτουργούν ανεξάρτητα.
Είναι επιτακτική ανάγκη για τη δημιουργία κέντρου αποτέφρωσης όλο και περισσότεροι επιλέγουν την καύση καθώς οι συνθηκες ταφής στην Αθήνα δεν είναι καλές – υπάρχει μεγάλος κορεσμός και αναμονή στα κοιμητήρια.
Εκτός Αθήνας και άλλοι μεγάλοι δήμοι, όπως Θεσσαλονίκη και Ηράκλειο Κρήτης έχουν πάρει απόφαση για κέντρα καύσης. Στην Πάτρα το δημοτικό συμβούλιο έχει αποφασίσει τη χωροθέτηση.
Αν και τα δημοτικά συμβούλια παίρνουν θετικές αποφάσεις σε πολλές περιπτώσεις οι προσφυγές φρενάρουν την κατασκευή των υποδομών.
Την ίδια ώρα σταθερή παραμένει η θέση της εκκλησίας που θεωρεί ότι μόνο η ταφή είναι σύμβολο και ομολογία πίστεως στην αθανασία της ψυχής.
Ρεπορτάζ: Μαρία Μαγκλάρα
Μοιράσου το άρθρο:

[ad_2]