Στη λογική του κόστους-οφέλους δεν προωθούνται σημαντικά έργα υποδομής στην Ε.Ε.

[ad_1]

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ΚΚΕ, Δημήτρης Βιτάλης μίλησε στους Ανδρέα Παπασταματίου και Στεφανία Χαρίτου, στην εποχή «Απολύτως Σχετικό», στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ υπογραμμίζοντας πως  η ΕΕ είναι Ένωση των Μονοπωλίων και τα στοιχεία δείχνουν ότι έχουν διαψευστεί οι υποσχέσεις πως θα αποτελέσει ένα απάνεμο λιμάνι για τους λαούς.

Ο κ. Βιτάλης τόνισε πως η ΕΕ δεν μπορεί να γίνει φιλολαϊκή, ούτε να εκδημοκρατιστεί και είναι σημαντικό η έλλειψη εμπιστοσύνης προς αυτήν, που καταγράφεται σε πολύ ψηλά ποσοστά στη χώρα μας να μην κατευθυνθεί σε δρόμους του γενικότερου ευρωσκεπτικισμού, αλλά σε μία δημιουργική αμφισβήτηση, όπως αυτή του ΚΚΕ.
Το φαινόμενο της ακροδεξιάς σε ευρωπαϊκό επίπεδο μας ανησυχεί, είπε ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, αλλά πολιτικές αποφάσεις της ΕΕ, όπως αυτή του 2000, που εξίσωσε τον φασισμό με τον κομμουνισμό, δίνουν αέρα σε τέτοιες δυνάμεις.
Ο κ. Βιτάλης υπογράμμισε πως αν δεν έχει την εξουσία ο λαός, είτε εντός είτε εκτός ΕΕ το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο και κατέληξε λέγοντας πως, αν και είναι μόνο δύο, η δράση των ευρωβουλευτών του ΚΚΕ ανέδειξε ότι στη λογική του κόστους-οφέλους δεν προωθούνται σημαντικά έργα υποδομής.
Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα
Φωτογραφία: Eurokinissi
Μοιράσου το άρθρο:

[ad_2]