Στη Γλασκώβη Στεφανίδη, Φιλιππίδης και Κυριακοπούλου

[ad_1]

Αναχώρησαν σήμερα το πρωί για τη Γλασκώβη τρεις κορυφαίοι Έλληνες αθλητές, προκειμένου να συμμετάσχουν στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου (1-3/3). Πρόκειται για τους Κώστα Φιλιππίδη, Κατερίνα Στεφανίδη και Νικόλ Κυριακοπούλου, οι οποίοι αποτελούν μεγάλες ελληνικές ελπίδες για διάκριση στη διοργάνωση.
«Είμαι έτοιμη να υπερασπιστώ τον τίτλο που κατέκτησα πριν δύο χρόνια στο Βελιγράδι. Η αγωνιστική προετοιμασία δεν πήγε όσα καλά θα ήθελα, λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετώπισα, ωστόσο οι τελευταίες προπονήσεις στην Ελλάδα έχουν πάει καλύτερα από ποτέ. Έχω μεγάλη αυτοπεποίθηση και πιστεύω ιδιαίτερα στην ικανότητά μου να αγωνίζομαι αποτελεσματικά στους μεγάλους αγώνες» είπε η Κατερίνα Στεφανίδη, η οποία θα προσπαθήσει να γίνει η πρώτη επικοντίστρια στην ιστορία της διοργάνωσης που υπερασπίζεται τον τίτλο της.
Με κεκτημένη… ταχύτητα από τους αγώνες του ανοιχτού, αλλά και με βασικό σύμμαχο τις εξαιρετικές παρουσίες στη διάρκεια της χειμερινής περιόδου και το άλμα στα 4.81μ, θα συμμετάσχει στη διοργάνωση η Νικόλ Κυριακοπούλου. «Είμαι απόλυτα ικανοποιημένη από τη δουλειά που έκανα όλο αυτό το διάστημα. Κατάφερα να φτάσω σε υψηλό επίπεδο, ωστόσο θεωρώ πως έχω το περιθώριο να κυνηγήσω καλύτερα άλματα. Αναμφίβολα ο στόχος μου για αυτή τη διοργάνωση είναι να ανέβω στο βάθρο των νικητριών και να κατακτήσω το πρώτο μου μετάλλιο σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού. Θα είναι δύσκολος αγώνας, εγώ είμαι έτοιμη να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό» είπε η έμπειρη αθλήτρια, η οποία ήταν δεύτερη το καλοκαίρι στο Βερολίνο.
Το μετάλλιο που κατέκτησε πριν δύο χρόνια στο Βελιγράδι θα κληθεί να υπερασπιστεί ο Κώστας Φιλιππίδης. «Η σεζόν ξεκίνησε με ένα πρόβλημα στο γόνατο, το οποίο καταφέραμε να διαχειριστούμε σε μεγάλο βαθμό. Χρειάστηκε να κάνουμε θεραπείες και να μείνουμε πίσω σε προπόνηση, παράλληλα όμως καταφέραμε να είμαστε στους αγώνες και να παραμείνουμε σε υψηλό επίπεδο. Είμαι πολύ καλά και περιμένω μια καλή παρουσία στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Πάντα με ενδιαφέρει το μετάλλιο. Σε κάθε αγώνα ανάλογου επιπέδου κυνηγάω να βρεθώ στο βάθρο. Η διοργάνωση θα έχει κάποιες δυσκολίες, κυρίως γιατί αυτή τη φορά θα έχουμε και τη διαδικασία του προκριματικού και θα αναγκαστούμε να κάνουμε δύο αγώνες μέσα σε δύο ημέρες» είπε από την πλευρά του ο δευτεραθλητής του 2017.
 
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

[ad_2]