Στην τελική ευθεία η πρόταση προς τους θεσμούς

[ad_1]

Σε πλήρη εγρήγορση βρίσκεται το οικονομικό επιτελείο προκειμένου να διαμορφώσει την τελική του πρόταση για τη ρύθμιση οφειλών σε εφορίες, ταμεία αλλά και δήμους.Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, την άλλη εβδομάδα φαίνεται να οριστικοποιείται η ελληνική πρόταση, θα ακολουθήσει συζήτηση με τους θεσμούς για να καταλήξουν το συντομότερο δυνατό.
Επειδή αρχικά υπήρχαν πληροφορίες ότι η πρόταση αυτή θα έχει διαμορφωθεί έως τα μέσα Μαρτίου, το γεγονός ότι δεν έχει επέλθει συμφωνία γύρω από το νέο πλαίσιο προστασίας της α΄κατοικίας, έχει μεταφέρει χρονικά προς τα πίσω και τις ρυθμίσεις για τις 120 δόσεις.
Όσον αφορά την α΄κατοικία, πηγές με γνώση των συζητήσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη, μας διευκρίνιζαν ότι είναι δεδομένη η συμμετοχή των επιχειρηματικών δανείων αλλά πιθανόν με διαφορετικά κριτήρια.
Το συγκεκριμένο ζήτημα κυριάρχησε στο Eurogroup της περασμένης Δευτέρας με πληροφορίες τότε να κάνουν λόγο για ενστάσεις που διατυπώθηκαν από χώρες όπως Γερμανία, Ολλανδία και Ισπανία.
Ωστόσο καλά πληροφορημένες πηγές μας ξεκαθάριζαν ότι κατά τη διάρκεια της συζήτησης στο Eurogroup την Καθαρά Δευτέρα, η ελληνική πλευρά διαπίστωσε ότι οι θεσμοί δεν είχαν παράσχει όλα τα απαιτούμενα στοιχεία (σωστή πληροφόρηση) στους υπουργούς Οικονομικών για το σχέδιο της Αθήνας γύρω από την προστασία της α΄κατοικίας.
Πρωτογενές πλεόνασμα 823 εκατ. ευρώ έναντι στόχου για πρωτογενές έλλειμμα 196 εκατ. καταγράφεται το δίμηνο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου, σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού. Ουσιαστικά πρόκειται για υπέρβαση 1 δισ. ευρώ.
Συγκρατημένες παραμένουν οι δαπάνες κατά 569 εκατ. ευρώ έναντι στόχου ενώ τα έσοδα ξεπέρασαν τις προβλέψεις κατά 343 εκατ. ευρώ φτάνοντας στα 7,8 δις. ευρώ. Υπέρβαση έναντι των στόχων, υπήρξε και στα έσοδα από φόρους. Ανήλθαν στα 7,588 δις. ευρώ έναντι στόχου για φορολογικά έσοδα 7,351 δις. ευρώ.
Πηγή: ΕΡΤ
Μοιράσου το άρθρο:

[ad_2]