Στην τελική ευθεία η “Αττική Ριβιέρα”- Μικρολίμανο και Φαληρικός όρμος (video)

[ad_1]

Θέμα χρόνου είναι η εκκίνηση των έργων για την ανάπλαση του Μικρολίμανου, η οποία θα αλλάξει την εικόνα του Πειραιά. Πρόκειται για µια στρατηγική παρέμβαση σε έκταση που ξεπερνά τα 15.000 τ.µ. και σε συνδυασμό με το υπό εξέλιξη μεγάλο έργο της ανάπλασης του Φαληρικού όρμου και την αναμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου του ΣΕΦ, φιλοδοξεί να δημιουργήσει την Αττική Ριβιέρα.

Υπεγράφη η προγραμματική σύμβαση από την Περιφέρεια Αττικής και το δήμο Πειραιά. Όπως είχε ανακοινωθεί, η μελέτη ανάπλασης περιλαμβάνει συνολικά 15.600 τμ. στην ευρύτερη ζώνη του παραλιακού μετώπου. Τα έργα ανέρχονται σε ποσό ύψους 5,7 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ υπολογίζεται ότι το έργο θα ολοκληρωθεί εντός τριετίας.
Αφού αφαιρεθούν οι υφιστάμενες κατασκευές, θα αλλάξει συνολικά το τοπίο: η οδός Ακτή Κουμουνδούρου καθώς και η συμβάλλουσα οδό Ναυάρχου Βότση μετατρέπονται σε δρόμους ήπιας κυκλοφορίας, ενώ δίπλα ακριβώς στη θάλασσα θα υπάρχει μια φαρδιά ζώνη αιγιαλού για περπάτημα και ανάπαυση με κατάλληλο αστικό εξοπλισμό. Παράλληλα, αλλάζει ο ελεύθερος δημόσιος χώρο στα «Προσφυγικά», φτιάχνονται αντιπλημμυρικές υποδομές και διαμορφώνονται θέσεις τραπεζοκαθισμάτων, μεταξύ άλλων.
ΠΗΓΗ:ΕΡΤ1/Ρεπορτάζ: Νίκος Καπόγλης, Προκόπς Αγγελόπουλος
Μοιράσου το άρθρο:

[ad_2]