Στην Ιαπωνία η Ολυμπιακή φλόγα

26

Έφτασε σήμερα στη βορειοδυτική ακτή της Ιαπωνίας, που είχε καταστρέψει το τσουνάμι του 2011, το αεροπλάνο που μετέφερε την Ολυμπιακή φλόγα από την Ελλάδα αλλά η τελετή υποδοχής είναι χωρίς θεατές, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Η Ολυμπιακή φλόγα έφθασε στη βάση Ματσουσίμα της Japan Air Self-Defense Force και θα περιηγηθεί στην περιοχή Τοχόκου που χτυπήθηκε από το τσουνάμι και το σεισμό, στο πλαίσιο της περιοδείας της, μέχρι την επίσημη τελετή έναρξης στη Φουκουσίμα στις 26 Μαρτίου, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την προετοιμασία ασφαλών Αγώνων», δήλωσε ο επικεφαλής του Τόκυο 2020 Γιοσίρο Μόρι στην τελετή στην αεροπορική βάση.

Οι διοργανωτές έχουν επανειλημμένα δηλώσει ότι οι Αγώνες, που θα διαρκέσουν από τις 24 Ιουλίου έως τις 9 Αυγούστου, θα διεξαχθούν κανονικά, αλλά καθώς η ταχεία εξάπλωση του ιού φέρνει και τον αθλητικό κόσμο σε αδιέξοδο, αυξάνονται οι φόβοι ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες ενδέχεται να αναβληθούν ή να ακυρωθούν. Ο κορωνοϊός έχει σκοτώσει περισσότερους από 10.000 ανθρώπους παγκοσμίως.