Στην Ελλάδα τα Kiowa Warriors της Αεροπορίας Στρατού (video)

[ad_1]

70 ελικόπτερα τύπου «OH-58D Kiowa Warrior» θα εντάξει στο ενεργητικό της η Αεροπορία Στρατού. Tο πλοίο OCEAN GIANT που τα μεταφέρει έχει μπει ήδη σε Ελληνικά χωρικά ύδατα, πλέει στ’ ανοιχτά του Ιονίου και εντός του επόμενου 48ωρου θα καταπλεύσει στο λιμάνι του Βόλου.

Σύμφωνα με τις εικόνες που εξασφάλισε η ΕΡΤ από την φόρτωση των ελικοπτέρων στις Ηνωμένες πολιτείες, είναι χαρακτηριστικά τα Ελληνικά χρώματα στα οποία είναι ήδη βαμμένα τα Kiowa Warriors, ελικόπτερα επιθετικής αναγνώρισης που αναμένονται να ενισχύσουν σημαντικά την Αεροπορία Στρατού.
Ορισμένα μάλιστα ξεχωρίζουν πως είναι έτοιμα για πτήση μόλις αναπτυχθούν οι πτέρυγες και κάποια άλλα είναι ντυμένα με λευκή ειδική ζελατίνα κι αυτή θ’ αφαιρεθεί μόλις φτάσουν στο Στεφανοβίκειο της Μαγνησίας.
Να σημειώσουμε πως η εκπαίδευση των ιπταμένων έχει ήδη πάρει κι αυτή τον δρόμο της μέσω εταιρίας που έχει σύμβαση το Αμερικανικό πεντάγωνο.
Μόλις ενταχθούν επιχειρησιακά πλέον τα ελικόπτερα στη δύναμη της Αεροπορίας Στρατού, ένας σημαντικός αριθμός, οπλισμένων με πυραύλους Hellfire, σύμφωνα με τον σχεδιασμό θα λάβει θέση επί μονίμου βάσεως σε νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, δημιουργώντας έτσι έναν επιπλέον πολλαπλασιαστή ισχύος για την άμυνα της χώρας, αυτό υπολογίζεται πως θα γίνει λίγο μετά τους καλοκαιρινούς μήνες.
Πηγή:ΕΡΤ/Ρεπορτάζ: Γιώργος Σιδέρης
Μοιράσου το άρθρο:

[ad_2]