Στην Αθήνα η υπουργική σύνοδος του ΟΟΑΣΑ για την περιφερειακή πολιτική

20

[ad_1]

Στην Αθήνα πραγματοποιείται σήμερα 19 και αύριο 20 Μαρτίου η υπουργική συνάντηση  του Οργανισμού για την Οικονομική Συνεργασία και Ανάπτυξη (ΟΟΣΑ)
Η σύνοδος πραγματοποιείται ανά πέντε χρόνια σε διαφορετικό κράτος- μέλος του ΟΟΣΑ και στην φετινή ήδη έχουν επιβεβαιώσει πως θα συμμετέχουν 20 επικεφαλής διαφόρων παραγωγικών υπουργείων από όλον τον κόσμο, ενώ θα εκπροσωπηθούν ακόμα 30 χώρες και οργανισμοί με δικές τους αντιπροσωπείες.
Η επιτροπή πολιτικών για την περιφερειακή ανάπτυξη του ΟΟΣΑ δραστηριοποιείται με σκοπό να ενισχύσει το βιοτικό επίπεδο σε όλες τις περιφέρειες και να βελτιώσει τη συμβολή τους στην πρόοδο σε εθνικό επίπεδο δημιουργώντας πιο ισχυρές και συνεκτικές κοινωνίες.
Αυτή τη χρονιά οι υπουργοί θα συζητήσουν τις προκλήσεις και θα εξετάσουν τις ευκαιρίες που δημιουργούν, για τις περιφέρειες, τις πόλεις και τις αγροτικές περιοχές, οι μεγάλες διεθνείς τάσεις (παγκοσμιοποίηση, ψηφιοποίηση, δημογραφικά θέματα, κλιματική αλλαγή) ώστε  να διαμορφώσουν πολιτικές για τη διαχείρισης τους.
Σε ό,τι αφορά στην Ελλάδα, όπως σημειώνεται από το υπουργείο Οικονομίας, οι προκλήσεις είναι πολλές και για το λόγο αυτό προωθούνται ολοκληρωμένες πολιτικές για την αντιμετώπισή τους όπως το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Ενέργεια και το Κλίμα, Το Εθνικό Επιχειρησιακό Σχέδιο για την Κυκλική οικονομία και η Ολιστική Αναπτυξιακή Στρατηγική. Στο ίδιο πλαίσιο εντάσσεται και η ανάθεση στον ΟΟΣΑ της μελέτης με τίτλο «Περιφερειακή Πολιτική για την Ελλάδα μετά το 2020», η οποία εκπονείται στο πλαίσιο της προετοιμασίας της χώρας εν όψει της προγραμματικής περιόδου 2021-2027. Αρχικά στοιχεία της μελέτης αναμένεται να ανακοινωθούν στην συνάντηση.
Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μοιράσου το άρθρο:

[ad_2]