Τετάρτη, 2 Ιούλ 2025
Βεργίνα Τηλεόραση
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ρoή Ειδήσεων
Δένδιας: Αλλαγή δόγματος στο Πολεμικό Ναυτικό – Ξεκινάμε συζήτηση για απόκτηση νέων υποβρυχιών
Τραμπ: Αστειεύεται τις απόπειρες απόδρασης μεταναστών από το «Αλκατράζ με αλιγάτορες»
Χατζηδάκης: Η κυβέρνηση θα κριθεί από το σύνολο του έργου της και όχι μόνο από τον ΟΠΕΚΕΠΕ
Θεσσαλονίκη: Φωτιά στο Ωραιόκαστρο – Επιχειρούν επτά εναέρια μέσα
Ελληνικό Χρηματιστήριο: Πρόταση για εξαγορά από το Euronext
ΟΠΕΚΕΠΕ: Το χρονοδιάγραμμα της task force και η αντιπολίτευση
ΗΠΑ: Ψηφίστηκε το «μεγάλο και ωραίο νομοσχέδιο» για τις περικοπές στον προϋπολογισμό
Μαρινάκης: «Θα σπάσουμε το απόστημα του ΟΠΕΚΕΠΕ αναζητώντας και το τελευταίο ευρώ»
ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Ανακοινώθηκαν τα ονόματα της νέας Κεντρικής Επιτροπής
Σέρρες: Φωτιά σε εργοστάσιο ξυλείας στο Νέου Σούλι
Font ResizerAa
Βεργίνα ΤηλεόρασηΒεργίνα Τηλεόραση
Search
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ακολουθησε μας
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
© 2024 Verginanews
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΣτΕ: Συζητήθηκαν οι ενστάσεις για τον νέο φορολογικό νόμο

3 μήνες ago
Κοινοποίηση
3 Λεπτά ελάχιστη ανάγνωση
Κοινοποίηση


Στη μείζονα Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας συζητήθηκαν επτά υποθέσεις Δικηγορικών Συλλόγων και άλλων επιστημονικών και επαγγελματικών φορέων που στρέφονται κατά της απόφασης του διοικητή της ΑΑΔΕ, με την οποία καθορίζεται η διαδικασία αμφισβήτησης του ελάχιστου ετήσιου εισοδήματος από επιχειρηματική δραστηριότητα, δηλαδή, προσδιορίζεται ο φόρος με βάση το τεκμαρτό εισόδημα.

Η προσβαλλόμενη απόφαση εκδόθηκε βάσει του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος, με τις οποίες εισήχθη σύστημα τεκμαρτού προσδιορισμού του ελάχιστου καθαρού εισοδήματος από ατομική επιχειρηματική δραστηριότητα. Εισηγήτριες σε όλες τις υποθέσεις ήταν οι σύμβουλοι Επικρατείας Κωνσταντίνα Λαζαράκη και Βασιλική Μόσχου.

Ειδικότερα, οι δικηγόροι των ελευθέρων επαγγελματιών κατά την ακροαματική διαδικασία, μεταξύ των άλλων, επισήμαναν ότι ο φορολογικός νόμος είναι αντίθετος στο Σύνταγμα και την ΕΣΔΑ και παραβιάζει παράφορα το κράτος δικαίου, κάτι που φέρνει σε αδιέξοδο τους δικηγόρους, κ.λπ., ενώ θίγει δυσβάστακτα τους νέους ελεύθερους επαγγελματίες.

Από τους δικηγόρους των ελευθέρων επαγγελματιών αναφέρθηκε ακόμη, ότι ο φορολογικός νόμος επιφέρει δυσανάλογη αρνητική μεταχείριση στα χαμηλά εισοδήματα και θίγει έντονα τους νέους δικηγόρους.

Παράλληλα, αναφέρθηκε ότι υπάρχει δυσανάλογη μεταχείριση μεταξύ μισθωτών και ελευθέρων επαγγελματιών, ενώ σε άλλο σημείο αναφέρθηκε ότι συστάθηκαν 190 δικηγορικές εταιρείες, εκ των οποίων οι περισσότερες είναι οικογενειακές, προκειμένου να αποφύγουν το νέο φορολογικό νόμο, καθώς στις εταιρείες αναγνωρίζονται ζημιές, κ.λπ.

Οι συνήγοροι του Δημοσίου υπεραμύνθηκαν της ορθότητας του φορολογικού νόμου, τονίζοντας ότι εξυπηρετεί υπέρτατους λόγους δημοσίου συμφέροντος και αποσκοπεί στην πάταξη της φοροδιαφυγής, κάτι που αποτελεί απαίτηση της κοινωνίας. Ακόμη, οι συνήγοροι του Δημοσίου ανέφεραν ότι ανάλογο φορολογικό μέτρο υπήρχε και το 1986 και αναφέρθηκαν εκτενώς στην νομολογία του ΣτΕ σχετικά με φορολογικά μέτρα.

Στην συνέχεια τα μέλη της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας υπέβαλαν ερωτήσεις στους 15 δικηγόρους που παραστάθηκαν. Συγκεκριμένα, ο κ. Πικραμένος, δυο αντιπρόεδροι, επτά σύμβουλοι και μια πάρεδρος, υπέβαλαν μεγάλο αριθμό διευκρινιστικών ερωτήσεων προς τους συνηγόρους και των δύο πλευρών.

Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να εκδώσει τις αποφάσεις του.

Στο μεταξύ, συγκέντρωση έξω από το ΣτΕ πραγματοποίησαν ελεύθεροι επαγγελματίες, επιστήμονες, έμποροι και επαγγελματοβιοτεχνες, κ.λπ. Η συγκέντρωση, διοργανώθηκε από την Συντονιστική Επιτροπή Ελευθέρων Επαγγελματιών – Επιστημόνων – Επαγγελματοβιοτεχνών και Εμπόρων, ενώ ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών έχει κηρύξει καθολική αποχή των δικηγόρων της Αθήνας από τα καθήκοντα τους.

Παράλληλα, οι δικηγόροι της Αθήνας και του Πειραιά ήταν σε αποχή μετά από αποφάσεις των Διοικητικών Συμβουλίων των Δικηγορικών Συλλόγου Αθηνών και Πειραιά.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:ΑΑΔΕΔημοφιλήΣτΕ - Συμβούλιο της ΕπικρατείαςΦορολογικός Νόμος
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Facebook Email Αντιγραφή συνδέσμου Εκτύπωση
Προηγούμενο άρθρο Φάμελλος: Θέλουμε νέες επενδύσεις της Ελλάδας στην αμυντική βιομηχανία
Επόμενο άρθρο Κακοκαιρία: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Πάρος και η Μύκονος-Ζημιές σε Ρόδο και Κρήτη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δένδιας: Αλλαγή δόγματος στο Πολεμικό Ναυτικό – Ξεκινάμε συζήτηση για απόκτηση νέων υποβρυχιών
8 ώρες ago
Τραμπ: Αστειεύεται τις απόπειρες απόδρασης μεταναστών από το «Αλκατράζ με αλιγάτορες»
9 ώρες ago
Χατζηδάκης: Η κυβέρνηση θα κριθεί από το σύνολο του έργου της και όχι μόνο από τον ΟΠΕΚΕΠΕ
9 ώρες ago
Θεσσαλονίκη: Φωτιά στο Ωραιόκαστρο – Επιχειρούν επτά εναέρια μέσα
9 ώρες ago
Ελληνικό Χρηματιστήριο: Πρόταση για εξαγορά από το Euronext
10 ώρες ago

Ακολουθήστε μας στα social media

Ακολουθήστε το verginanews.gr στο Instagram και το Facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι. Στο youtube μας μπορείτε να απολαύσετε όλες τις τελευταίες εκπομπές μας.
FacebookLike
XΑκολούθησε
InstagramΑκολούθησε
YoutubeSubscribe

ΕΚΠΟΜΠΕΣ

Ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας στη Βεργίνα τηλεόραση

Ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας στη Βεργίνα τηλεόραση και στην εκπομπή "σχολιάζοντας την επικαιρότητα…

News Room

ΒΕΡΓΙΝΑ TV: Ο Στέφανος Κασσελάκης στην εκπομπή «Σχολιάζοντας την Επικαιρότητα»

Καλεσμένος στην εκπομπή του Στέργιου Καλόγηρου ο πρόεδρος του κόμματος «Κίνημα Δημοκρατίας», Στέφανος Κασσελάκης σε…

News Room

Ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Κώστας Καραγκούνης στη Βεργίνα τηλεόραση

Ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Κώστας Καραγκούνης στη Βεργίνα τηλεόραση και στην εκπομπή σχολιάζοντας…

News Room

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΠΕΚΕΠΕ: Το χρονοδιάγραμμα της task force και η αντιπολίτευση

News Room
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Ανακοινώθηκαν τα ονόματα της νέας Κεντρικής Επιτροπής

News Room
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συντάξεις Αυγούστου 2025: Πότε θα ξεκινήσει η πληρωμή

News Room
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ την Τετάρτη

News Room
Βεργίνα Τηλεόραση
Facebook Twitter Youtube Rss
Copyright © 2024 VerginaNews
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
adbanner
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?