Στήριξη της ΑΔΕΔΥ στην ΠΟΕΔΗΝ για την κινητοποίηση της 28ης Μαρτίου

[ad_1]

Με αιχμή την ένταξη του κλάδου των υγειονομικών στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα, η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., ανακοίνωσε ότι στηρίζει την κινητοποίηση της ΠΟΕΔΗΝ την Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2019.
Συγκεκριμένα η ΑΔΕΔΥ επισημαίνει ότι: «σε συνέχεια των κινητοποιήσεων που έχει οργανώσει με τις Ομοσπονδίες όλο το προηγούμενο διάστημα, για τα Β.Α.Ε. και το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, στηρίζει την κινητοποίηση της ΠΟΕΔΗΝ που πραγματοποιείται την Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2019, στο Υπουργείο Εργασίας με κυρίαρχο αίτημα την ένταξη στα ΒΑΕ
Καλούμε όλα τα συνδικαλιστικά στελέχη του Λεκανοπεδίου να δώσουν το «παρών» στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που γίνεται την ίδια μέρα και ώρα 8:30 π.μ., στο Υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29)».
Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ: «Πώς είναι δυνατόν να προσφέρουν ασφαλείς υπηρεσίες 67 ετών; Συνταγματική υποχρέωση της Κυβέρνησης είναι η ένταξή μας στα ΒΑΕ.Έχουμε τον ίδιο φορέα ασφάλισης ΕΦΚΑ και δεν μπορεί ίδιοι επαγγελματίες να αντιμετωπίζονται με διαφορετικό ασφαλιστικό τρόπο.
Όσοι προέρχονται από το ΙΚΑ είναι ενταγμένοι στα ΒΑΕ, εν αντιθέσει με συναδέλφους ιδίων επαγγελμάτων που δεν είναι ενταγμένοι προέρχονται από τον ασφαλιστικό φορέα του Δημοσίου. Κληρονομήσαμε όλες τις δυσμενείς διατάξεις του ΕΦΚΑ εκτός του ενός θετικού μέτρου που προβλέπει την ενιαία ασφαλιστική αντιμετώπιση των εργαζομένων ιδίων επαγγελμάτων. Φτάνουν τα επικοινωνιακά κόλπα.
Πέμπτη 28/3/2019 προκηρύσσουμε Παναττική Στάση Εργασίας 8πμ. έως 12 το μεσημέρι και καλούμε όλους σε συγκέντρωση 8:30πμ στο Υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29).Καλούμε τους εργαζόμενους και τους συνδικαλιστικά στελέχη σε μαζική συμμετοχή. Θα απαιτήσουμε συνάντηση με την κα Αχτσιόγλου. Θα απαιτήσουμε την ένταξή μας στα ΒΑΕ».
Μοιράσου το άρθρο:

[ad_2]