Στέλιος Πέτσας : “Ευχόμαστε το καλύτερο για τον Τουρισμό στην χώρα μας, προετοιμαζόμαστε όμως και για το χειρότερο”- Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στη Βεργίνα τηλεόραση

“Ευχόμαστε το καλύτερο για τον Τουρισμό στην χώρα μας, προετοιμαζόμαστε όμως και για το χειρότερο”,τόνισε μεταξύ άλλων στην εκπομπή σχολιάζοντας την επικαιρότητα με τον Στέργιο Καλόγηρο στη Βεργίνα τηλεόραση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.
Στοίχημα αυτό το σαββατοκύριακο για την ατομική ευθύνη ,ο κ. Πέτσας σημείωσε ότι «όλος ο κόσμος παρακολουθεί την Ελλάδα γιατί μέχρι σήμερα έχει επιδείξει υποδειγματική αντιμετώπιση της πανδημίας. Τώρα, καλούμαστε να δείξουμε ότι με κανόνες και ωριμότητα μπορούμε και αυτό το καλοκαίρι να απολαύσουμε τις ομορφιές της πατρίδας μας με ασφάλεια. Αυτό θα είναι το καλύτερο διαβατήριο για επανεκκίνηση όχι μόνο του εσωτερικού αλλά κυρίως του εξωτερικού τουρισμού. Ας το σφραγίσουμε λοιπόν αυτό το Σαββατοκύριακο».
Για τα νέα κρούσματα του κορονοΐού στη Λάρισα σημείωσε χαρακτηριστικά : “Σκοπός μας είναι να πείθουμε όλους τους πολίτες να τηρούν τις συστάσεις .Μεχρι στιγμής η πλειονότητα των Ελλήνων έμεινε σπίτι και ευχαριστώ για αυτό .”
Ο κ. Πέτσας αναφέρθηκε εκτενώς στην οικονομική κατάσταση της χώρας: ” Έχουμε αποτελεσματικό κράτος με σχέδιο για αυτό και ο τουρισμός και η εστίαση θα στηριχθούν. Η όποια ύφεση θέλουμε να είναι προσωρινή και θα την αντιμετωπίσουμε με όλα τα εργαλεία που μας παρέχονται , είτε από κονδύλια δανεισμού με μικρο κόστος , είτε από τα χρήματα στα ταμεία του κράτους. Θα υπάρξει λελογισμένη ρύθμιση των οφειλών για να πληρώσουν οι πολίτες τις υποχρεώσεις τους .Στόχος να ρυθμίσουμε τα ληξιπρόθεσμα χρέη με ευνοϊκές ρυθμίσεις. Δεν θέλουμε τα χρέη να γίνουν χιονοστιβάδα και να πνίξουν τους πολίτες. “
Ο κ. Πέτσας τόνισε κατηγορηματικά ότι δεν υπάρχει περίπτωση για μείωση μισθών και συντάξεων ενώ σε ότι αφορά τις αγωγές κατά της Κίνας για αποζημίωση που ζητούν χώρες όπως οι ΗΠΑ και η Γερμανία λόγω των επιπτώσεων από τον Κορονοΐό είπε :”Δεν μπορώ να ασχοληθώ με γεωπολιτικά θέματα. Ο σκοπός μας αυτή τη στιγμή είναι να ξεπεράσουμε την υγειονομική κρίση .”
Για το μεταναστευτικό πρόβλημα ο κ. Πέτσας διαμήνυσε ότι μέχρι τέλος του χρόνου θα αρχίσουν οι απελάσεις λαθρομεταναστών : “Από μη διαχειρισιμη κατάσταση καταφέραμε να βάλουμε μια τάξη, μιλάμε με τις τοπικές κοινωνίες είναι δυσεπίλυτο πρόβλημα το μεταναστευτικό. Τα νούμερα είναι αμείλικτα. Θα φανεί στο αποτέλεσμα η πολιτική μας. Δεν φοβόμαστε να μετρηθούμε με το πρόβλημα και επιταχύνουμε τις διαδικασίες απέλασης”.
Για τις τουρκικές προκλήσεις σημείωσε :”Εχουμε ανοιχτές κεραίες, το δείξαμε στην υπόθεση της Λιβύης ,στον Έβρο ,στα νησιά . Βασιζόμαστε στο τρίπτυχο συμμαχίες – δύναμη – διεθνές δικαιο. Όταν χρειάστηκε είδαμε την ηγεσία της ΕΕ στις Καστανιές σύσσωμη με τον Πρωθυπουργό να μας στηρίζει “.
Ο κ. Πέτσας ξεκαθάρισε πως στη σκέψη του πρωθυπουργού δεν υπάρχουν ούτε εκλογές ούτε ανασχηματισμός.
Τέλος , αναφορικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών , διευκρίνισε πως θα υπάρξουν διάφορες διαδικασίες που θα κινήσουν το άνοιγμα και το κλείσιμο των ενταξιακων διαπραγματεύσεων :”Εμείς είμαστε υπέρ των ενταξιακών διαπραγματεύσεων, στόχος μας όμως να προασπισουμε τα εθνικά μας συμφέροντα”, κατέληξε.