Τετάρτη, 9 Ιούλ 2025
Βεργίνα Τηλεόραση
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ρoή Ειδήσεων
Διπλωματικό βραχυκύκλωμα στη Λιβύη για το μεταναστευτικό: Το μπλόκο Χαφτάρ στην αποστολή της ΕΕ και το παρασκήνιο που οδήγησε στο ναυάγιο
Hellenic Train για ακινητοποίηση τρένου στη Σίνδο: «Δεν διαπιστώθηκε φωτιά – Αποζημίωση επιβατών με το 25% του εισιτηρίου»
Σεισμός 3,6 βαθμών στο Άγιον Όρος
Άρης: Το τεστ Ουζουνίδη με τον Φρίντεκ στον άξονα
Θεσσαλονίκη: Απαγόρευση κυκλοφορίας σήμερα στο Σέιχ Σου και σε δασικές περιοχές Θέρμης, Πανοράματος και Ωραιοκάστρου
Δημήτρης Καιρίδης: Αναλαμβάνει κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ -Στη θέση Πλεύρη
Πλεύση ελευθερίας: “Εμπλοκή Γ. Φλωρίδη στην καθυστέρηση διαβίβασης της δικογραφίας της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας προς τη Βουλή για ΟΠΕΚΕΠΕ”
EE: «Πράσινο φως» για ενεργοποίηση της ρήτρας διαφυγής για τις αμυντικές δαπάνες για 15 κράτη-μέλη, και για την Ελλάδα
Κασσελάκης: Ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα-31 στελέχη αποχωρούν με κοινή δήλωση, καταγγέλλουν φράξιες και αυταρχισμό
Πλεύρης από τη Λιβύη: Θα δώσουμε σαφές μήνυμα, θα βοηθήσουμε τη χώρα να κρατήσει τους παράνομους μετανάστες
Font ResizerAa
Βεργίνα ΤηλεόρασηΒεργίνα Τηλεόραση
Search
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ακολουθησε μας
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
© 2024 Verginanews
ΚΟΣΜΟΣ

Σρι Λάνκα: Στους 359 νεκρούς ο θλιβερός απολογισμός – Νέα ελεγχόμενη έκρηξη (video)

6 έτη ago
Κοινοποίηση
6 Λεπτά ελάχιστη ανάγνωση
Κοινοποίηση



Ακόμα πιο βαρύς έγινε ο απολογισμός των θυμάτων των επιθέσεων βομβιστών-καμικάζι σε εκκλησίες και πολυτελή ξενοδοχεία την Κυριακή του Πάσχα των Καθολικών στη Σρι Λάνκα, φθάνοντας τους 359 νεκρούς, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία.

Ο προηγούμενος απολογισμός έκανε λόγο για 320 νεκρούς και πλέον, όμως πολλοί τραυματίες υπέκυψαν. Τουλάχιστον 500 άνθρωποι τραυματίστηκαν όταν διαπράχθηκαν οι επιθέσεις αυτές στη νήσο, που συγκαταλέγονται στις πιο πολύνεκρες τρομοκρατικές ενέργειες έπειτα από εκείνες της 11ης Σεπτεμβρίου 2001.
Εν τω μεταξύ, σώοι είναι οι δύο Δανοί πολίτες που αγνοούνταν όπως μετέδωσε το πρακτορείο Ritzau επικαλούμενο το υπουργείο Εξωτερικών της Δανίας. Οι δύο Δανοί επικοινώνησαν με την οικογένειά τους και είναι καλά.
Μέχρι στιγμής έχει επιβεβαιωθεί ο θάνατος τριών Δανών πολιτών στη Σρι Λάνκα, των τριών παιδιών του πλουσιότερου επιχειρηματία της Δανίας, Άντερς Χολς Πόβλσεν.
Υπενθυμίζεται ότι την ευθύνη για τις επιθέσεις της Κυριακής ανέλαβε η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ), αν και οι αρχές επιρρίπτουν την ευθύνη σε μια ντόπια ισλαμιστική οργάνωση.
H νέα έκρηξη
Έκρηξη σημειώθηκε στον κινηματογράφο «Savoy» στο Κολόμπο, πρωτεύουσα της Σρι Λάνκα, όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Sky News.
Η αστυνομία της Σρι Λάνκα ανέφερε ότι πυροτεχνουργοί προχώρησαν σε ελεγχόμενη έκρηξη για να εξουδετερώσουν βόμβα που βρέθηκε κοντά στον κινηματογράφο «Savoy» του Κολόμπο, της πρωτεύουσας της χώρας, μερικά 24ωρα μετά τη σειρά επιθέσεων βομβιστών-καμικάζι σε εκκλησίες και πολυτελή ξενοδοχεία οι οποίες στοίχισαν τη ζωή σε 359 ανθρώπους και τραυμάτισαν εκατοντάδες άλλους. Στο μεταξύ, ο υφυπουργός Άμυνας και ο πρόεδρος της Βουλής δήλωσαν ότι τέθηκαν υπό κράτηση άλλοι 18 άνθρωποι, πράγμα που σημαίνει ότι οι συλληφθέντες είναι 60.
Ένας από τους 9 βομβιστές αυτοκτονίας που πραγματοποίησαν τις αιματηρές επιθέσεις την Κυριακή του Πάσχα των καθολικών στην Σρι Λάνκα ήταν γυναίκα, δήλωσε σε δημοσιογράφους ο υφυπουργός Άμυνας Ρουουάν Ουιζεουαρντένε.
Την ευθύνη για τις επιθέσεις οι οποίες διαπράχθηκαν την Κυριακή του Πάσχα των Καθολικών ανέλαβε η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ), μέσω ενός από τα όργανα προπαγάνδας της, του πρακτορείου «ειδήσεων» Άμακ, χθες Τρίτη.
Οι ΗΠΑ δεν γνώριζαν εκ των προτέρων για τις επιθέσεις αυτοκτονίας το Πάσχα των καθολικών σε εκκλησίες και ξενοδοχεία στην Σρι Λάνκα, αλλά τώρα πιστεύουν ότι συνεχίζεται η εξύφανση τρομοκρατικών σχεδίων στη χώρα, δήλωσε σήμερα η πρεσβευτής της Ουάσινγκτον στο Κολόμπο.
«Δεν γνωρίζαμε εκ των προτέρων για τις επιθέσεις αυτές», δήλωσε η πρεσβευτής των ΗΠΑ Αλάινα Τέπλιτς σε δημοσιογράφους στο Κολόμπο.
«Πιστεύουμε ότι συνεχίζεται η εξύφανση τρομοκρατικών σχεδίων. Τρομοκράτες μπορεί να χτυπήσουν χωρίς προειδοποίηση. Τα συνήθη μέρη είναι εκεί όπου υπάρχει πολύς κόσμος, δημόσιοι χώροι», πρόσθεσε η ίδια.
AP Photo/Chamila KarunarathneΥπήρχαν πληροφορίες
Υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της Σρι Λάνκα απέκρυψαν τις προερχόμενες από υπηρεσίες Πληροφοριών προειδοποιήσεις για πιθανές τρομοκρατικές επιθέσεις στην Σρι Λάνκα, όπου σειρά συντονισμένων πληγμάτων σκότωσε τουλάχιστον 359 ανθρώπους την Κυριακή του Πάσχα, κατήγγειλε σήμερα ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου.
«Ορισμένοι υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι των υπηρεσιών Πληροφοριών απέκρυψαν σκοπίμως πληροφορίες. Οι πληροφορίες ήταν εκεί, αλλά οι ανώτατοι αξιωματούχοι των υπηρεσιών ασφαλείας δεν έλαβαν τα απαιτούμενα μέτρα», δήλωσε στο Κοινοβούλιο ο Λακσμάν Κιριέλα, που είναι επίσης υπουργός Δημοσίων Επιχειρήσεων.
Πληροφορίες για πιθανές επιθέσεις αυτοκτονίας κατά εκκλησιών, ξενοδοχείων και πολιτικών είχαν ληφθεί προερχόμενες από τις υπηρεσίες Πληροφοριών της Ινδίας στις 4 Απριλίου και πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας υπό την προεδρία του προέδρου της Σρι Λάνκα Μαϊθριπάλα Σιρισένα στις 7 Απριλίου, αλλά οι πληροφορίες δεν κοινοποιήθηκαν στην κυβέρνηση, εξήγησε ο Λακσμάν Κιριέλα.
«Κάποιος ελέγχει αυτούς τους υψηλόβαθμους αξιωματούχους των υπηρεσιών Πληροφοριών. Το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας παίζει πολιτικά παιγνίδια. Αυτό πρέπει να ερευνηθεί», πρόσθεσε.
Από την πλευρά του, ο Σάραθ Φονσέκα, πρώην αρχηγός του στρατού και υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης, δήλωσε στο Κοινοβούλιο ότι οι επιθέσεις αυτές «πρέπει να σχεδιάζονταν επί τουλάχιστον 7-8 χρόνια».
Την επομένη των επιθέσεων, εκπρόσωπος της κυβέρνησης της Σρι Λάνκα ανακοίνωσε ότι οι «αρχές» της χώρας είχαν ειδοποιηθεί δύο εβδομάδες πριν για την προετοιμασία των επιθέσεων από την τοπική ισλαμιστική οργάνωση National Thowheeth Jama’ath (NTJ) και είχαν στη διάθεσή τους σειρά ονομάτων συγκεκριμένων υπόπτων.
«Δεκατέσσερις ημέρες πριν να συμβούν αυτά τα περιστατικά, είχαμε ενημερωθεί γι΄αυτά», είχε δηλώσει τότε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ραζίθα Σεναράτνε κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Κολόμπο. Τα στοιχεία αυτά βασίζονταν σε πληροφορίες που προέρχονταν από ξένη υπηρεσία Πληροφοριών.
Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP
Μοιράσου το άρθρο:

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:Λάνκα
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Facebook Email Αντιγραφή συνδέσμου Εκτύπωση
Προηγούμενο άρθρο Προθεσμία της ΑΑΔΕ σε τράπεζες για συγκεντρωτικά στοιχεία συναλλαγών με κάρτες για το 2018
Επόμενο άρθρο Αυξημένη η κίνηση στα λιμάνια Πειραιά-Ραφήνας-Λαυρίου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Διπλωματικό βραχυκύκλωμα στη Λιβύη για το μεταναστευτικό: Το μπλόκο Χαφτάρ στην αποστολή της ΕΕ και το παρασκήνιο που οδήγησε στο ναυάγιο
2 ώρες ago
Hellenic Train για ακινητοποίηση τρένου στη Σίνδο: «Δεν διαπιστώθηκε φωτιά – Αποζημίωση επιβατών με το 25% του εισιτηρίου»
2 ώρες ago
Σεισμός 3,6 βαθμών στο Άγιον Όρος
2 ώρες ago
Άρης: Το τεστ Ουζουνίδη με τον Φρίντεκ στον άξονα
2 ώρες ago
Θεσσαλονίκη: Απαγόρευση κυκλοφορίας σήμερα στο Σέιχ Σου και σε δασικές περιοχές Θέρμης, Πανοράματος και Ωραιοκάστρου
2 ώρες ago

Ακολουθήστε μας στα social media

Ακολουθήστε το verginanews.gr στο Instagram και το Facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι. Στο youtube μας μπορείτε να απολαύσετε όλες τις τελευταίες εκπομπές μας.
FacebookLike
XΑκολούθησε
InstagramΑκολούθησε
YoutubeSubscribe

ΕΚΠΟΜΠΕΣ

Ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας στη Βεργίνα τηλεόραση

Ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας στη Βεργίνα τηλεόραση και στην εκπομπή "σχολιάζοντας την επικαιρότητα…

News Room

ΒΕΡΓΙΝΑ TV: Ο Στέφανος Κασσελάκης στην εκπομπή «Σχολιάζοντας την Επικαιρότητα»

Καλεσμένος στην εκπομπή του Στέργιου Καλόγηρου ο πρόεδρος του κόμματος «Κίνημα Δημοκρατίας», Στέφανος Κασσελάκης σε…

News Room

Ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Κώστας Καραγκούνης στη Βεργίνα τηλεόραση

Ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Κώστας Καραγκούνης στη Βεργίνα τηλεόραση και στην εκπομπή σχολιάζοντας…

News Room

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΚΟΣΜΟΣ

Επίθεση των Χούθι σε ελληνόκτητο πλοίο: Απίστευτο βίντεο από το πλήγμα στο «Eternity C»

News Room
ΚΟΣΜΟΣ

Ινδονησία: Έκρηξη του ηφαιστείου Λάκι-Λάκι, εκτόξευσε τέφρα σε ύψος 18 χλμ.

Ελένη Ευσταθίου
ΚΟΣΜΟΣΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τραμπ: Ελπίζω ότι ο πόλεμος Ισραήλ-Ιράν τελείωσε – Ο Νετανιάχου τον προτείνει για Νόμπελ Ειρήνης

News Room
ΚΟΣΜΟΣΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Λιβύη ο Πλεύρης για τις παράνομες μεταναστευτικές ροές

News Room
Βεργίνα Τηλεόραση
Facebook Twitter Youtube Rss
Copyright © 2024 VerginaNews
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
adbanner
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?