Παρασκευή, 11 Ιούλ 2025
Βεργίνα Τηλεόραση
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ρoή Ειδήσεων
Πλεύρης στη Βουλή για μεταναστευτικό: «Τέλος το παραμύθι με τις μωρομάνες» -Αντιδρά η αντιπολίτευση
Γεωργιάδης: Το ΠΑΣΟΚ κλαίει μήπως δεν είμαστε αρκετά ανεκτικοί στους λαθρομετανάστες – Δείτε τους Σοσιαλιστές στη Δανία, περαστικά κ. Ανδρουλάκη
Επανομή: Ηρωικός kite surfer έσωσε πατέρα και την 10χρονη κόρη του που παρασύρθηκαν από τα ισχυρά ρεύματα!
SkyNews: «Μυστική» και «επιταχυνόμενη εκστρατεία» για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα
Θεσσαλονίκη: Φωτιά σε εταιρεία ανακύκλωσης στη Σίνδο – 112 για επικίνδυνους καπνούς
Δούκας: Όχι στην τροπολογία για το μεταναστευτικό, Αδειάζει Ανδρουλάκη- Εκτός γραμμής κόμματος για άλλη μία φορά
Μητσοτάκης σε Bild για μεταναστευτικό: H Ελλάδα δεν αποτελεί μία ανοιχτή οδό διέλευσης
Ψηφίζονται σήμερα τα νέα μέτρα για το μεταναστευτικό: Έρχεται φυλακή για όσους δεν παίρνουν άσυλο, αντιδρά η αντιπολίτευση
Μεταναστευτικό: Κρίσιμη σύσκεψη με τους δημάρχους της Κρήτης – Υπό εξέταση δεύτερη δομή και plan b
Επιστρέφει η ακρίβεια στα τρόφιμα – Σημαντικές ανατιμήσεις σε βασικά είδη
Font ResizerAa
Βεργίνα ΤηλεόρασηΒεργίνα Τηλεόραση
Search
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ακολουθησε μας
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
© 2024 Verginanews
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Σπ. Καπράλος στην ΕΡΑ Σπορ: «Σημαντικό για την Ελλάδα η επιλογή μου στη ΔΟΕ»

6 έτη ago
Κοινοποίηση
6 Λεπτά ελάχιστη ανάγνωση
Κοινοποίηση

Ο Πρόεδρος της ΕΟΕ Σπύρος Καπράλος, που εντάσσεται στην οικογένεια των «αθανάτων» μελών της ΔΟΕ, μίλησε στην ΕΡΑ Σπορ και στην εκπομπή «Αθλητικός Τουρισμός», που παρουσιάζουν ο Μάκης Τσίλκος κι ο Φάνης Σκύφτας, επισήμανε ότι: «Είναι σημαντικό η Ελλάδα, η χώρα που γέννησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες, να έχει παρουσία και φωνή στην Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή».
«Στη ΔΟΕ, Εκεί που είναι το κέντρο των σημαντικών αποφάσεων των Ολυμπιακών. Μετά από 3 χρόνια η χώρα μας θα έχει την θέση της εκεί που πρέπει, στην Διεθνή Ολυμπιακή οικογένεια», είπε ακόμη ο κ. Καπράλος και συνέχισε: «Το πιο σημαντικό είναι πώς εκτιμήθηκε η παρουσία μου και η προσπάθεια που έχω διαδραματίσει σε όλα τα αθλητικά δρώμενα της χώρας, όπως και σε διεθνές επίπεδο. Γι αυτό  έγινε δεκτή η πρόταση του Τόμας Μπαχ, ώστε να γίνω μέλος της Ολυμπιακής οικογένειας, μαζί με άλλα 9 στελέχη, που θα οριστικοποιηθεί και τυπικά  στην Γενική Συνέλευση της ΔΟΕ στις 26 Ιουνίου».
Ο ίδιος ο Γερμανός πρόεδρος της ΔΟΕ, που πρότεινε τον κ. Καπράλο, γνωρίζεται μαζί του πολλά χρόνια πριν τους Ολυμπιακούς της Αθήνας και συνεργάστηκε μαζί του για την τεκμηρίωση και προεργασία των εν λόγω αγώνων, «Αφ΄ ότου ανέλαβε την προεδρία της Διεθνούς, ο κ. Μπαχ, όπως είπε ο κ. Καπράλος, έχει βοηθήσει  τα τελευταία χρόνια, τόσο για τις καταστροφές στο Μάτι, αλλά και για τους πρόσφυγες με κατασκευή γηπέδου στην Μόρια και γηπέδου μπάσκετ στον Βοτανικό. Όπως και για τις υποτροφίες 12.000 ευρώ σε κάθε αθλητή μας, για την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο 2016».
Ακόμη αναφερόμενος στο πρόγραμμα της ΕΟΕ «υιοθετείστε έναν αθλητή» για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο, είπε: «Φέτος είναι πολύ κρίσιμη η χρόνια, καθώς τους επόμενους 12 μήνες θα κριθούν σχεδόν όλες οι προκρίσεις. Θέλω να πιστεύω, ότι θα έχουμε μεγάλη παρουσίασε ατομικά, αλλά και σε πολλά ομαδικά αθλήματα, όπου θα διεκδικήσουμε πολλές διακρίσεις και μετάλλια. Γι αυτό το εν λόγω πρόγραμμα με τις χορηγίες λειτουργεί για 130 αθλητές, που έχουν ασφάλιση, νοσοκομειακή κι ιατρική περίθαλψη, γυμναστήρια για την προετοιμασία τους, τις μετακινήσεις για τους ίδιους και τον εξοπλισμό τους, για να πηγαίνουν σε αγώνες και προετοιμασία. Ο μεγάλος αριθμός συμμετοχής στο Τόκυο, θα εξαρτηθεί από τα ομαδικά αθλήματα, όπως πόλο ανδρών και γυναικών, του μπάσκετ ανδρών, του ανσάμπλ και της συγχρονισμένης κολύμβησης».
Για το Παναθηναϊκό Στάδιο, ο κ. Καπράλος δήλωσε  ότι: «Από το 2010, η λειτουργία του Παναθηναϊκού Σταδίου ως εκθεσιακός χώρος, είναι ο Νο1 χρηματικός αιμοδότης της Ολυμπιακής Επιτροπής. Με τους 275.000 επισκέπτες που πέρασαν πέρυσι, τα έσοδα που είχε η ΕΟΟ ξεπέρασαν το 1 εκατομμύριο ευρώ. Το νούμερο αυτό χρόνο, με το χρόνο αυξάνεται».
Για το Ολυμπιακό Κολυμβητήριο του Ζαππείου, που ανήκει στην ΕΟΕ : «Δυστυχώς το Ολυμπιακό κολυμβητήριο έχει μεγάλα προβλήματα. Προσπαθήσαμε με την Περιφέρεια να βρούμε μια άκρη, αλλά η γραφειοκρατία είναι μεγάλη κι έμεινε στα χαρτιά. Εχει μεγάλα προβλήματα ασφάλειας, που πρέπει να ξεπεραστούν. Θέλω να πιστεύω, ότι θα το βάλουμε μπροστά να φτιαχτεί, γιατί πονάει η ψυχή μου, αφού έχω μεγαλώσει αθλητικά εκεί, που το βλέπω κλειστό».
Για το ΟΑΚΑ δήλωσε πώς: «Η ΕΟΕ δεν έχεις επιστασία, έχει απλά δύο εκπροσώπους στην διοίκηση του, αφού είναι νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου. Εμείς δίνουμε την μάχη να παραμείνεις χώρος άθλησης για όλες τις αθλητικές ομοσπονδίες, όπου θα προπονούνται οι αθλητές υψηλού επιπέδου. Ο αθλητισμός είναι κοινωνικό αγαθό και δεν είναι μόνον ποδόσφαιρο και μπάσκετ. Τα ερασιτεχνικά αθλήματα πρέπει να συνυπάρχουν με τα επαγγελματικά κι εμπορικά αθλήματα, για να μπορούν να συντηρούνται και να εξελίσσονται κι αυτά μαζί τους».
Για τις εγκαταστάσεις της Αρχαίας Ολυμπίας: «Συνεργαζόμαστε με την Διεθνή Ολυμπιακή Ακαδημία και την ΔΟΕ, ώστε οι εγκαταστάσεις αυτές να μπορέσουν , να συντηρηθούν και να βελτιωθούν, ώστε να φιλοξενήσουν περισσότερο κόσμο από το εξωτερικό. Το λίκνο των Ολυμπιακών πρέπει να τονιστεί σε όλο τον κόσμο, πως είναι κτήμα όλων των μελών της Ολυμπιακής παγκόσμιας οικογένειας. Αποτελεί το ιστορικό κόσμημα των Ολυμπιακών».

ΠΗΓΗ: ΕΡΑΣΠΟΡ

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Facebook Email Αντιγραφή συνδέσμου Εκτύπωση
Προηγούμενο άρθρο Με το δεξί ο Τσιτσιπάς στο Ρολάν Γκαρός
Επόμενο άρθρο Ο Παναγιώτης Γιαννάκης στην ΕΡΑσπορ 101,8 τη Δευτέρα (27/5 22:00)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πλεύρης στη Βουλή για μεταναστευτικό: «Τέλος το παραμύθι με τις μωρομάνες» -Αντιδρά η αντιπολίτευση
29 λεπτά ago
Γεωργιάδης: Το ΠΑΣΟΚ κλαίει μήπως δεν είμαστε αρκετά ανεκτικοί στους λαθρομετανάστες – Δείτε τους Σοσιαλιστές στη Δανία, περαστικά κ. Ανδρουλάκη
1 ώρα ago
Επανομή: Ηρωικός kite surfer έσωσε πατέρα και την 10χρονη κόρη του που παρασύρθηκαν από τα ισχυρά ρεύματα!
2 ώρες ago
SkyNews: «Μυστική» και «επιταχυνόμενη εκστρατεία» για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα
2 ώρες ago
Θεσσαλονίκη: Φωτιά σε εταιρεία ανακύκλωσης στη Σίνδο – 112 για επικίνδυνους καπνούς
2 ώρες ago

Ακολουθήστε μας στα social media

Ακολουθήστε το verginanews.gr στο Instagram και το Facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι. Στο youtube μας μπορείτε να απολαύσετε όλες τις τελευταίες εκπομπές μας.
FacebookLike
XΑκολούθησε
InstagramΑκολούθησε
YoutubeSubscribe

ΕΚΠΟΜΠΕΣ

Π. Λαφαζάνης: “Μέγας Αρχιπραξικοπηματίας και μέγας μυθομανής ο Παυλόπουλος”-Α. Μητρόπουλος: “Κατέστρεψε το Κοινωνικό Κράτος ο Τσίπρας, έχει ρόλο να παίξει”

Π. Λαφαζάνης: «Μέγας Αρχιπραξικοπηματίας» ο Παυλόπουλος και «μέγας μυθομανής» Α. Μητρόπουλος: Έχει ρόλο ο Τσίπρας να…

News Room

Ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας στη Βεργίνα τηλεόραση

Ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας στη Βεργίνα τηλεόραση και στην εκπομπή "σχολιάζοντας την επικαιρότητα…

News Room

ΒΕΡΓΙΝΑ TV: Ο Στέφανος Κασσελάκης στην εκπομπή «Σχολιάζοντας την Επικαιρότητα»

Καλεσμένος στην εκπομπή του Στέργιου Καλόγηρου ο πρόεδρος του κόμματος «Κίνημα Δημοκρατίας», Στέφανος Κασσελάκης σε…

News Room

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Άρης: Το τεστ Ουζουνίδη με τον Φρίντεκ στον άξονα

News Room
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΠΑΟΚ: Έρχεται στην Ελλάδα ο Ιβάν Σαββίδης

Ελένη Ευσταθίου
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Σάρωσε την Ισλανδία με τρομερό Αβδάλα η Εθνική Νέων

News Room
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Euro 2004: Όταν η Ελλάδα τρέλανε τον ποδοσφαιρικό πλανήτη

News Room
Βεργίνα Τηλεόραση
Facebook Twitter Youtube Rss
Copyright © 2024 VerginaNews
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
adbanner
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?