Σημαντικές αλλαγές στα εργασιακά και στο θέμα των απολύσεων

[ad_1]

Το νομοσχέδιο που φέρνουμε στη Βουλή προβλέπει ότι οι απολύσεις στο εξής θα πρέπει να είναι αιτιολογημένες, κανείς δεν θα μπορεί να απολύεται αν δεν συντρέχει βάσιμος λόγος, που θα πρέπει να αποδεικνύεται συγκεκριμένα, τόνισε, μιλώντας στην ΕΡΤ, η υπουργός Εργασίας Ε.Αχτσιόγλου, σημειώνοντας πως το ευρωπαϊκό κεκτημένο στην εργατική προστασία γίνεται πράξη στη χώρα μας.
Για τη ρύθμιση των οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία, υπογράμμισε ότι το νομοσχέδιο είναι έτοιμο και θα ψηφιστεί μετά το Πάσχα, προσθέτοντας ότι καινοτόμο στοιχείο είναι πως θα περιλαμβάνει κούρεμα της βασικής οφειλής, πέραν από το κούρεμα των προσαυξήσεων.
Όσον αφορά τον κατώτατο μισθό, η υπουργός Εργασίας επισήμανε ότι διαψεύστηκε η φιλολογία που είχε αναπτυχθεί από μερίδα μέσων ενημέρωσης και τη ΝΔ ότι η σημαντική αύξηση θα οδηγήσει σε απολύσεις, λέγοντας πως τον Φεβρουάριο σημειώθηκε επίδοση – ρεκόρ στη δημιουργία θέσεων εργασίας κατά 28.000, και συνολικά το δίμηνο Φεβρουαρίου – Μαρτίου δημιουργήθηκαν περίπου 73.000 θέσεις εργασίας.
Πηγές: EΡΤ1, Α’ Πρόγραμμα
Σχετικές ειδήσεις: Αχτσιόγλου στην ΕΡΤ: Σύντομα η ρύθμιση για τις 120 δόσεις – Τέλος στις απολύσεις χωρίς αιτιολογία (video)
Μοιράσου το άρθρο:

[ad_2]