Σε συναγερμό το λιμενικό για την πιθανότητα τουρκικής προβοκάτσιας στα Ίμια

Σε επαγρύπνηση είναι οι ελληνικές Αρχές και ειδικά το Λιμενικό Σώμα, από μια ενέργεια των Τούρκων που σε πρώτη ανάγνωση δείχνει αθώα, αλλά ωστόσο μπορεί εύκολα να περιπλέξει την ήδη δύσκολη κατάσταση στην ευαίσθητη περιοχή των Ιμίων.

Η Τουρκική υδρογραφική υπηρεσία έχει εξαγγείλει με δυο σχετικές NAVTEX, την 0609/21 και 0610/21 ιστιοπλοϊκούς αγώνες. Ως εδώ τίποτα το ύποπτο. Διαβάζοντας όμως παρακάτω τις σχετικές οδηγίες προς ναυτιλομένους και αναζητώντας τους λιμένες που θα διεξαχθούν, διαβάζει κανείς το όνομα του λιμένα «Τουργκούτρεις».
Το λιμάνι αυτό βρίσκεται δίπλα στα…Ίμια και συγκεκριμένα μόλις 5,7 ναυτικά μίλια…Σύμφωνα λοιπόν με την NAVTEX 0609/21, στις 15 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί ιστιοπλοϊκός αγώνας στον οποίο οι αγωνιζόμενοι θα ξεκινήσουν από το λιμάνι του Τουργκούτρεις και θα κατευθυνθούν στο λιμάνι του Ντιντίμ. Όταν φτάσουν εκεί θα επιστρέψουν και θα τερματίσουν στο Τουργκούτρεις. Μιας και μιλάμε για ιστιοπλοϊκά κανένας δεν μπορεί να αποκλείσει ένα από αυτά τα ιστιοπλοϊκά να τα φέρει ο άνεμος στις βραχονησίδες των Ιμίων.