Κυριακή, 13 Ιούλ 2025
Βεργίνα Τηλεόραση
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ρoή Ειδήσεων
Παυλόπουλος για Πρακτικά Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών 2015: Διαβιβάσθηκαν γραπτώς, χωρίς ηχητικό
Μητσοτάκης για κάρτα εργασίας: Μόνο στον τομέα του τουρισμού οι δηλωθείσες υπερωρίες αυξήθηκαν κατά 1000%. Αυξήθηκαν δηλαδή 10 φορές
ΠΑΣΟΚ κατά Φλωρίδη: Πολιτικός τυχοδιώκτης, θα του λείψει η υπουργική καρέκλα
Φλωρίδης: Πώς θα κυβερνήσει ο Ανδρουλάκης, φωνάζοντας “παρών”;
Μαρινάκης: Θλιβερή η στάση του ΠΑΣΟΚ στο μεταναστευτικό
Ο απολαυστικός διάλογος Άδωνι Γεωργιάδη – Αχιλλέα Μπέου -«Σε παραδέχομαι, είσαι ο Ρονάλντο» [βίντεο]
Θεσσαλονίκη: Συνεχίζεται η “μάχη” για την πλήρη κατάσβεση της πυρκαγιάς σε εταιρεία ανακύκλωσης στη Σίνδο
TisimΒενη: Χιλιάδες προσκυνητές στη Σουρωτή για τη μνήμη του Αγίου Παϊσίου – 31 χρόνια από την κοίμησή του
Ο «χάρτης» των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ για την περίοδο 14 Ιουλίου έως 18 Ιουλίου
ΔΥΠΑ: Μέχρι τη Δευτέρα οι αιτήσεις για τη δράση απασχόλησης στη Θεσσαλία με επιδότηση έως 22.500
Font ResizerAa
Βεργίνα ΤηλεόρασηΒεργίνα Τηλεόραση
Search
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ακολουθησε μας
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
© 2024 Verginanews
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σε εξέλιξη οι διεργασίες για κλαδική σύμβαση στους τραπεζοϋπαλλήλους

6 έτη ago
Κοινοποίηση
5 Λεπτά ελάχιστη ανάγνωση
Κοινοποίηση



Με στόχο «την υπογραφή μιας Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης που θα ικανοποιεί τις ανάγκες των εργαζομένων και θα δίνει θετικό σήμα για την προοπτική των Τραπεζώνκαι την ανάκαμψη της οικονομίας», η ΟΤΟΕ ξεκίνησε από τις 28/1 τις διαπραγματεύσεις με τους εκπροσώπους των τραπεζών.
Η πλευρά των Τραπεζών επιφυλάχθηκε να δώσει συνολική απάντηση στην ΟΤΟΕ στη νέα συνάντηση μεταξύ των δύο πλευρών, που ορίσθηκε και θα πραγματοποιηθεί στις 11 Φεβρουαρίου.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΟΤΟΕ τα θέματα που η ίδια έθεσε είναι τα εξής:1. Προστασία της ΑπασχόλησηςΓια μια ακόμα φορά η προστασία της απασχόλησης και των εργασιακών δικαιωμάτων βρίσκεται στην πρώτη θέση των διεκδικήσεων της ΟΤΟΕ, δεδομένου ότι η μείωση του αριθμού των τραπεζοϋπαλλήλων είναι δραματική αφού μαζί με τις συνταξιοδοτήσεις η απασχόληση έχει συρρικνωθεί κατά 30.000 εργαζόμενους την τελευταία δεκαετία (2009-2019), ενώ οι πιέσεις συνεχίζονται.
Όπως δεν επέτρεψε να γίνουν απολύσεις τα προηγούμενα χρόνια με αποτέλεσμα η μείωση του αριθμού των εργαζομένων να γίνει ομαλά με εθελούσιες εξόδους, έτσι και τώρα η ΟΤΟΕ δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να αποδεχθεί απολύσεις ή αποσχίσεις τραπεζοϋπαλλήλων με κατάλυση των εργασιακών δεσμών των συναδέλφων με τον κλάδο, και φυσικά δεν αποδέχεται το διαρκές, πλέον, προσχηματικό επιχείρημα για περαιτέρω μείωση του λειτουργικού κόστους σε βάρος των εργαζομένων και των δικαιωμάτων τους.Για τον λόγο αυτό η ΟΤΟΕ διεκδικεί ρήτρα προστασίας της απασχόλησης και στη νέα Κλαδική Σ.Σ.Ε. ΟΤΟΕ – ΤΡΑΠΕΖΩΝ.
2. Αποκατάσταση των μισθολογικών απωλειώνΟι τραπεζοϋπάλληλοι, όπως όλοι οι εργαζόμενοι της χώρας, έχουν υποστεί δραστική μείωση των εισοδημάτων τους, γεγονός που σε συνδυασμό με τις γενικότερες επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης και των μνημονιακών πολιτικών καθιστά τους όρους διαβίωσης των ιδίων και των οικογενειών τους ιδιαίτερα δυσχερείς.
Για το λόγο αυτό, είναι πλέον αδήριτη ανάγκη να ξεκινήσει άμεσα η σταδιακή αποκατάσταση των απωλειών στο πλαίσιο του Ενιαίου Μισθολογίου. Στόχος είναι να καλυφθούν βασικές ανάγκες και, παράλληλα, να δοθεί ουσιαστικό μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ότι η ανάκαμψη με στόχο την οικονομική και την κοινωνική ανάπτυξη μπορεί να αρχίσει από τις Τράπεζες, με εφαλτήριο τη συλλογική συμφωνία των δύο πλευρών.
3. Μετάβαση στη ψηφιακή τραπεζική με θεσμοθέτηση της συμμετοχής της ΟΤΟΕΗ μετάβαση των Τραπεζών στη ψηφιακή εποχή, που είναι ήδη σε εξέλιξη, είναι μια πραγματικότητα που δεν πρέπει ωστόσο να υλοποιηθεί χωρίς θεσμοθετημένες διαδικασίες που να αποτρέπουν τις αρνητικές συνέπειες για τους εργαζόμενους και να ελαχιστοποιούν τους κινδύνους για τον ανθρώπινο παράγοντα, ο οποίος σε κάθε περίπτωση παραμένει απαραίτητος και πρωταρχικός.
Για τον λόγο αυτό η ΟΤΟΕ διεκδικεί τη θεσμοθέτηση της έγκαιρης πληροφόρησης και συμμετοχής εκπροσώπων των εργαζομένων στις διαδικασίες ψηφιακής αναδιάρθρωσης των τραπεζικών εργασιών. Παράλληλα, απαιτεί η ψηφιακή μετάβαση να μην γίνει ενάντια στους τραπεζοϋπαλλήλους, οι οποίοι δικαιούνται και πρέπει να εκπαιδευτούν προκειμένου να αναλάβουν νέους ρόλους και καθήκοντα στον κλάδο.Ο Πρόεδρος της ΟΤΟΕ τόνισε ότι η ψηφιακή μετάβαση δεν μπορεί να σηματοδοτεί την υποκατάσταση των εργαζομένων αλλά την αξιοποίησή τους με διαρκή εκπαίδευση και επιμόρφωση στα νέα δεδομένα και τις σύγχρονες απαιτήσεις που οφείλουν να είναι ενταγμένες σε μια μακρόπνοη και καλά σχεδιασμένη αναπτυξιακή στρατηγική των Τραπεζών».
Πέρα από τα παραπάνω, τέθηκαν και άλλα ζητήματα του διεκδικητικού πλαισίου της ΟΤΟΕ που αφορούν:– Στις ρυθμίσεις κοινωνικής μέριμνας (ρυθμίσεις δανείων κ.λπ.).– Στην Εταιρική Διακυβέρνηση και την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη, με κεντρικό αίτημα τη συμμετοχή εκπροσώπων των εργαζομένων στα Δ.Σ. των Τραπεζών.– Στην Ισότητα – ίσες ευκαιρίες και την προστασία της οικογένειας και της μητρότητας με βελτιώσεις στην πρόσθετη σωρευτική άδεια φροντίδας των παιδιών και στην άδεια σχολικής παρακολούθησης.– Στις Παροχές που αφορούν στην Πρόνοια – υποχρεώσεις των Τραπεζών.
Μοιράσου το άρθρο:

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Facebook Email Αντιγραφή συνδέσμου Εκτύπωση
Προηγούμενο άρθρο “Λαυράκια” έπιασε η ΑΑΔΕ στους ελέγχους για φοροδιαφυγή
Επόμενο άρθρο Σε Αλ. Τσίπρα και Ζ. Ζάεφ το φετινό βραβείο της Διάσκεψης του Μονάχου για την Ασφάλεια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Παυλόπουλος για Πρακτικά Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών 2015: Διαβιβάσθηκαν γραπτώς, χωρίς ηχητικό
11 ώρες ago
Μητσοτάκης για κάρτα εργασίας: Μόνο στον τομέα του τουρισμού οι δηλωθείσες υπερωρίες αυξήθηκαν κατά 1000%. Αυξήθηκαν δηλαδή 10 φορές
13 ώρες ago
ΠΑΣΟΚ κατά Φλωρίδη: Πολιτικός τυχοδιώκτης, θα του λείψει η υπουργική καρέκλα
16 ώρες ago
Φλωρίδης: Πώς θα κυβερνήσει ο Ανδρουλάκης, φωνάζοντας “παρών”;
17 ώρες ago
Μαρινάκης: Θλιβερή η στάση του ΠΑΣΟΚ στο μεταναστευτικό
18 ώρες ago

Ακολουθήστε μας στα social media

Ακολουθήστε το verginanews.gr στο Instagram και το Facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι. Στο youtube μας μπορείτε να απολαύσετε όλες τις τελευταίες εκπομπές μας.
FacebookLike
XΑκολούθησε
InstagramΑκολούθησε
YoutubeSubscribe

ΕΚΠΟΜΠΕΣ

Π. Λαφαζάνης: “Μέγας Αρχιπραξικοπηματίας και μέγας μυθομανής ο Παυλόπουλος”-Α. Μητρόπουλος: “Κατέστρεψε το Κοινωνικό Κράτος ο Τσίπρας, έχει ρόλο να παίξει”

Π. Λαφαζάνης: «Μέγας Αρχιπραξικοπηματίας» ο Παυλόπουλος και «μέγας μυθομανής» Α. Μητρόπουλος: Έχει ρόλο ο Τσίπρας να…

News Room

Ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας στη Βεργίνα τηλεόραση

Ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας στη Βεργίνα τηλεόραση και στην εκπομπή "σχολιάζοντας την επικαιρότητα…

News Room

ΒΕΡΓΙΝΑ TV: Ο Στέφανος Κασσελάκης στην εκπομπή «Σχολιάζοντας την Επικαιρότητα»

Καλεσμένος στην εκπομπή του Στέργιου Καλόγηρου ο πρόεδρος του κόμματος «Κίνημα Δημοκρατίας», Στέφανος Κασσελάκης σε…

News Room

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο «χάρτης» των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ για την περίοδο 14 Ιουλίου έως 18 Ιουλίου

News Room
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΥΠΑ: Μέχρι τη Δευτέρα οι αιτήσεις για τη δράση απασχόλησης στη Θεσσαλία με επιδότηση έως 22.500

News Room
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πιερρακάκης: «Να επενδύσουμε στην κοινή μας ευρωπαϊκή ταυτότητα, στο κοινό ευρωπαϊκό μας μέλλον»

News Room
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επίδομα ενοικίου: Ποιοι θα λάβουν 250 ευρώ

News Room
Βεργίνα Τηλεόραση
Facebook Twitter Youtube Rss
Copyright © 2024 VerginaNews
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
adbanner
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?