Σε δύο πλατφόρμες η ρύθμιση χρεών προς Εφορία και Ταμεία (video)

[ad_1]

Με την υποβολή ξεχωριστών αιτήσεων σε δύο ηλεκτρονικές πλατφόρμες οι οφειλέτες Εφορίας και Ασφαλιστικών Ταμείων θα μπορέσουν να ρυθμίσουν τα χρέη τους έως 120 δόσεις.
Η εφαρμογή για τα Ταμεία θα παραμείνει ανοικτή έως τις 30 Σεπτεμβρίου, ενώ για την Εφορία έως τις 28 Ιουνίου με πιθανότητα παράτασης.
Όσοι οφείλουν στους Ασφαλιστικούς Φορείς θα μπαίνουν στην πλατφόρμα του ΕΦΚΑ με τον αριθμό ΑΜΚΑ και ΑΦΜ.
Θα ενημερώνονται για το ύψος του χρέους που έχει δημιουργηθεί μέχρι το τέλος του ’18, αλλά και για το τελικό ποσό μετά το κούρεμα της βασικής οφειλής και την μείωση των προσαυξήσεων, καθώς επίσης για τον αριθμό των δόσεων και το ύψος της μηνιαίας δόσης.
Ελάχιστο ποσό δόσης τα 50 ευρώ για ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους και τα 30 ευρώ για τους αγρότες.
Με τις 120 δόσεις θα μπορέσουν συνταξιοδοτηθούν 80.000 οφειλέτες ενώ ανάσα θα πάρουν και οι συνταξιούχοι που εξυπηρετούν δόσεις παλαιότερης ρύθμισης.
Οι αιτήσεις για ρύθμιση οφειλών προς την Εφορία θα υποβληθούν μέσω εφαρμογής στην ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ και με τους κωδικούς του ΤΑΧΙS. Έως 120 οι δόσεις ανάλογα με το εισόδημα για τα φυσικά πρόσωπα ενώ για τις επιχειρήσεις έως 24 οι δόσεις για βεβαιωμένες οφειλές και έως 36 για έκτακτους φόρους.
Ανάσα και η ρύθμιση οφειλών προς τους δήμους: Έως 100 οι δόσεις και κούρεμα προσαυξήσεων έως 100%.
Στο 13% από 24% μειώνεται ο ΦΠΑ στην εστίαση. Ο ίδιος μειωμένος συντελεστής 13% θα ισχύσει από Δευτέρα για τρόφιμα αλλά και για ροφήματα, όπως ο καφές που αγοράζουν οι καταναλωτές από τα ράφια των επιχειρήσεων, ωστόσο παραμένει στο 24% για τα σερβιριζόμενα ροφήματα.
Ξεφουσκώνουν επίσης και οι λογαριασμοί ηλεκτρικού ρεύματος και φυσικού αερίου με την μείωση του ΦΠΑ στο 6%.
Άμεσα ενεργοποιείται και το μέτρο της σταδιακής αύξησης του ακατάσχετου τμήματος του τραπεζικού λογαριασμού για τους συνεπείς οφειλέτες.
Με την ψήφιση του νομοσχεδίου άνοιξε τέλος ο δρόμος και για αυξήσεις σε 40.000 συντάξεις χηρείας καθώς καταργείται το ηλικιακό όριο των 55 ετών και αυξάνεται στο 70% το ποσό αναπλήρωσης.
Πηγή: ΕΡΤ1
Μοιράσου το άρθρο:

[ad_2]