Σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων: Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει το «Χαμόγελο του Παιδιού» (video)

[ad_1]

Το «Χαμόγελο του Παιδιού» ανοίγει τον φάκελο «Σεξουαλική Κακοποίηση Ανηλίκων» και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου. Τα στοιχεία για τη σεξουαλική κακοποίηση των παιδιών, παγκοσμίως αλλά και στην Ελλάδα, σοκάρουν. 

Παρά τη δραματική αύξηση περιστατικών σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών που έρχονται στη δημοσιότητα, τόσο σε παγκόσμιο όσο και σε εθνικό επίπεδο, η σιωπή των θυμάτων παραμένει.
Στην Ελλάδα, σύμφωνα με την έρευνα BECAN για την έκθεση των παιδιών στη βία, ένα στα έξι παιδιά κατά τη διάρκεια της ζωής του θα υποστεί κάποια μορφή σεξουαλικής βίας, ένα στα 13 θα υποστεί και σωματική επαφή, ενώ ένα στα 30 παιδιά θα βιώσει την εμπειρία βιασμού ή απόπειρας βιασμού.

Την επιτακτική ανάγκη λήψης μέτρων ενάντια στη σεξουαλική κακοποίηση παιδιών, λόγω της δραματικής αύξησης των περιστατικών σε καθημερινή βάση ανέδειξε το Διεθνές Συνέδριο που διοργάνωσε «Το Χαμόγελο του Παιδιού»
#CSAconfAthenshttps://t.co/5vUY2Ug3k7
— Χαμόγελο του Παιδιού (@hamogelo) February 28, 2019

Σε διεθνές επίπεδο, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, ένας στους τέσσερις ενήλικες έχει κακοποιηθεί ως παιδί, ενώ σε ποσοστό 80% η σεξουαλική κακοποίηση προέρχεται από άτομα «υπεράνω κάθε υποψίας» δηλαδή άτομα που ανήκουν στο οικογενειακό ή φιλικό περιβάλλον του παιδιού.
Ρεπορτάζ: Ελίνα ΚολύβαΠηγή: ΕΡΤ1
Μοιράσου το άρθρο:

[ad_2]