Σεισμός Τουρκία: 6,9 Ρίχτερ ταρακούνησαν το ανατολικό τμήμα της χώρας

37

Τουλάχιστον 22 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ τουλάχιστον 1.070 τραυματίστηκαν, από τη σεισμική δόνηση 6,8 βαθμών που έπληξε την Παρασκευή την ανατολική Τουρκία, σύμφωνα με δηλώσεις που έκανε λίγο μετά τις 10.30 ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Σουλειμάν Σοϊλού. Σύμφωνα με τον ίδιο 39 άνθρωποι έχουν ανασυρθεί ζωντανοί από ερείπια κτιρίων, ενώ έχουν καταγραφεί περίπου 400 μετασεισμοί. 

Ομάδες διάσωσης, εθελοντές και πολίτες δίνουν μάχη από την πρώτην στιγμή προκειμένου να εντοπίσουν κόσμο που είναι εγκλωβισμένος.

Ο σεισμός σημειώθηκε στο Σιβρίτζε, στην επαρχία Ελαζίγ, στις 20.55 τοπική ώρα, σύμφωνα με την κυβερνητική υπηρεσία διαχείρισης καταστροφών. Οι δονήσεις έγιναν αισθητές και σε γειτονικές χώρες. Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 10 χιλιόμετρα βορειοανατολικά των Αδάνων. Το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 10 χιλιόμετρα. «Ο σεισμός είναι σε μικρό βάθος, άρα θα υπάρχουν ζημιές», εκτίμησε ο Ευθύμιος Λέκκας, ο οποίος τόνισε ότι «η δόνηση αυτή δεν έχει καμία σχέση με το ρήγμα της Ανατολίας.