“Σαρώνουν” οι ιώσεις, η γρίπη και ο κορωνοϊός – Ματίνα Παγώνη: “Εάν κάποιος δεν αισθάνεται καλά, να μένει σπίτι”

Για την έξαρση των ιώσεων και της εποχικής γρίπης αλλά και τα αυξημένα κρούσματα covid-19 που παρατηρούνται το τελευταίο διάστημα μίλησε στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων της Βεργίνα Τηλεόρασης και στη δημοσιογράφο Θεοδώρα Απότα η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη.

“Είναι λογικό να έχουμε αυτές τις εξάρσεις καθώς αυτή την περίοδο ο κόσμος βγαίνει, πηγαίνει σε κλειστούς χώρους, θέλει να περάσει όμορφα” ανέφερε η κα Παγώνη τονίζοντας ότι “η γρίπη θα είναι σε ύφεση, μετά το τέλος Φεβρουαρίου”, όπως γίνεται κάθε χρονιά. “Απλώς” συμπλήρωσε “ έχουν συμπέσει όλα μαζί με τον κορωνοϊό και γι' αυτό έχει δημιουργηθεί αυτή η κατάσταση”.

Η κα Παγώνη υπογράμμισε την ανάγκη να μένουν σπίτι όσοι δεν αισθάνονται καλά και να μην πηγαίνουν στο χώρο εργασίας τους ή στα γιορτινά τραπέζια, ακόμη κι αν έχει κάνει τεστ και έχει αρνητικό αποτέλεσμα. “Αν έχει χαμηλό ιικό φορτίο, το τέστ θα βγει στην αρχή αρνητικό και θα θετικοποιηθεί αργότερα” σημείωσε.

Αναφορικά με την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία της χώρας, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ ανέφερε ότι καταγράφεται αύξηση των περιστατικών ωστόσο μέχρι στιγμής δεν πιέζεται το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη: