Σάββας Χαλιαμπάλιας: Στις καλένδες τα «πράσινα σημεία» από το δήμο Θεσσαλονίκης

33

Την έλλειψη ειδικών χώρων για τη συγκέντρωση ογκωδών αντικειμένων στις γειτονιές της Θεσσαλονίκης επισήμανε ο πολιτευτής Σάββας Χαλιαμπάλιας. Μιλώντας για τα θέματα περιβάλλοντος, σε συνέντευξη στη  Βεργίνα TV τόνισε ότι ο δήμος δεν ανταποκρίθηκε στη δημιουργία των λεγόμενων «πράσινων σημείων».  

«Κατά τη διάρκεια των προγραμματικών δηλώσεων από το δήμαρχο μας ειπώθηκε ότι θα διατεθούν  χρήματα σε κάποιες γειτονιές για να κατασκευαστούν πεζοδρόμια, να βελτιωθεί ο φωτισμός και να γίνουν κι άλλα έργα. Καλά είναι και αυτά αλλά πρωταρχικό μέλημα μας θα πρέπει να είναι η δημιουργία των «πράσινων σημείων». Τι είναι αυτά; Στους δρόμους, δίπλα στους κάδους απορριμμάτων, βλέπουμε πεταμένα στρώματα, υπολογιστές τηλεοράσεις, κουφώματα κ.α. Η συγκέντρωση όλων αυτών των ογκωδών  αντικειμένων, εδώ και χρόνια, έχει διευθετηθεί στην Ε.Ε. ενώ είναι υποχρέωση των δήμων να δημιουργήσουν κατάλληλους χώρους. Σε κάθε περιοχή ο δήμος πρέπει να οργανώσει χώρους γι αυτά τα ογκώδη αντικείμενα και έτσι  να λυθεί το πρόβλημα» ανέφερε ο πρώην υποψήφιος δήμαρχος και βουλευτής Θεσσαλονίκης.

«Στη Θεσσαλονίκη υπάρχουν τέτοια μικρά οικόπεδα τα οποία τα ασφαλτοστρώνουν και τα κάνουν παρκινγκ ενώ θα μπορούσαν να τα διαθέσουν για αυτή τη δουλειά. Θέλω να πετάξω την τηλεόραση μου, το ψυγείο μου ή αλλάζω τα κουφώματα μου, τα έπιπλα μου. Που θα τα εναποθέσω όλα αυτά; Πηγαίνουμε και τα παρατάμε όπου να’ ναι. Επιτρέπεται να μην έχουμε τέτοια σημεία;» αναρωτήθηκε ο κ. Χαλιαμπάλιας.

«Ας δημιουργηθούν οι κατάλληλοι χώροι και αν οι πολίτες δεν τοποθετούν εκεί τα άχρηστα ογκώδη αντικείμενα τους να επιβάλλονται πρόστιμα. Ο δήμος όμως να δίνει αυτή την επιλογή και να γίνεται δωρεάν. Αν δεν μπορείς να το κατεβάσεις θα ειδοποιήσεις να το παραλάβουν από το σπίτι σου.

Υπάρχει βέβαια  αυτή η υπηρεσία αλλά  αργεί δύο, τρεις και τέσσερις μέρες. Αυτά τα θέματα τα έχει λύσει ο δυτικός πολιτισμός εδώ και πολλά χρόνια. Υπάρχει λύση, υπάρχουν σχέδια. Πρώτα να γίνουν τα βασικά και μετά να γίνουν και όλα τα άλλα» σημείωσε ο γνωστός επιχειρηματίας.