Ρωσικά ΜΜΕ: «Η Τουρκία και η Αλβανία ενώθηκαν κατά της Ελλάδας-Εγκαθιστούν μουσουλμάνους στην Β.Ήπειρο»

Η Αλβανία και η Τουρκία υπέγραψαν σχέδιο στρατιωτικής συνεργασίας»:

Αυτή η είδηση έχει τραβήξει την προσοχή των μέσων ενημέρωσης για το απόρρητο του χαρακτήρα της, αναφέρει σε δημοσίευμά της η ρωσική εφημερίδα Ισβέστια.

Αλβανικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι ηγέτες των δύο χωρών συμφώνησαν να τοποθετήσουν 30 χιλιάδες «Σύρους πρόσφυγες» στη νότια Αλβανία.
Όπως αναφέρει το Βαλκανικό Περισκόπιο αυτή η είδηση ​​κυκλοφόρησε έντονα την Ελλάδα, καθώς σε αυτήν την περιοχή (το ρωσικό δημοσίευμα την αναφέρει ως η περιοχή της Βόρειας Ηπείρου) ζουν 120 χιλιάδες Έλληνες.

Στην Αθήνα, φοβούνται ότι η Άγκυρα και τα Τίρανα το ξεκίνησαν για να «αραιώσουν την εθνική μειονότητα σε αυτήν την περιοχή της Αλβανίας», γράφει σε σημερινό της άρθρο η ρωσική εφημερίδα Izvestia.

Σε απόλυτη μυστικότητα

Στις 27 Φεβρουαρίου, οι υπουργοί Άμυνας της Αλβανίας και της Τουρκίας υπέγραψαν σχέδιο στρατιωτικής συνεργασίας.
Οι λεπτομέρειες του εγγράφου δεν αποκαλύφθηκαν.

Είναι γνωστό μόνο ότι μέρος της συμφωνίας «περιλαμβάνει δράσεις που αναλαμβάνουν να πραγματοποιήσουν τα υπουργεία άμυνας των δύο χωρών το 2020 προκειμένου να ενισχύσουν και να εντείνουν τη συνεργασία στον τομέα της ασφάλειας και της άμυνας».

Τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης ισχυρίζονται ότι μιλούν για σχέδια στέγασης 30 χιλιάδων παράνομων μεταναστών στην Αλβανία, οι οποίοι είναι τώρα στην Τουρκία.

Οι δημοσιεύσεις όπως αναφέρουν οι πηγές, ισχυρίζονται ότι ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα και ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συμφώνησαν για αυτό νωρίτερα.

Συγχρόνως, προσδιορίζεται η περιοχή στην οποία πρόκειται να εγκατασταθούν οι μετανάστες – στη Βόρεια Ήπειρο, δηλαδή στα σύνορα της Αλβανίας και της Ελλάδας, όπου ζουν 120 χιλιάδες Έλληνες.
«Η Ελλάδα απελευθέρωσε», όπως γράφουν οι Ρώσοι, αυτήν την περιοχή κατά τον Πρώτο Βαλκανικό Πόλεμο το 1912-1913, αλλά οι μεγάλες δυνάμεις αποφάσισαν να την παραδώσουν στην Αλβανία, η ίδια ιστορία επαναλήφθηκε μετά τον Β ‘Παγκόσμιο Πόλεμο.