Ρωσία κατά ΗΠΑ: Χρηματοδοτούσαν στην Ουκρανία «τη δημιουργία μηχανισμού κρυφής εξάπλωσης φονικών παθογόνων»!

Συνέχεια στις αποκαλύψεις που έκανε τα προηγούμενα 24ωρα για ύπαρξη βιολογικών εργαστηρίων στην Ουκρανία, έδωσε και σήμερα η Ρωσία. Συγκεκριμένα, το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι χρηματοδότησαν πρόγραμμα βιολογικών όπλων στη χώρα, υποστηρίζοντας ότι βρήκε αποδείξεις γι΄αυτό σε ουκρανικά εργαστήρια.Ο στόχος αυτών των χρηματοδοτημένων από το Πεντάγωνο βιολογικών ερευνών στην Ουκρανία ήταν να δημιουργηθεί ένας μηχανισμός κρυφής εξάπλωσης φονικών παθογόνων», δήλωσε κατά την πρωινή ενημέρωση που έκανε για τη σύγκρουση στην Ουκρανία ο εκπρόσωπος του υπουργείου Ιγκόρ Κονασένκοφ.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η Μόσχα βρήκε «έγγραφα των υπαλλήλων ουκρανικών εργαστηρίων» που κάνουν λόγο για «μεταφορά ανθρώπινων βιοϋλικών που έχουν ληφθεί στην Ουκρανία προς ξένες χώρες έπειτα από αίτημα Αμερικανών αντιπροσώπων».

Ο Κονασένκοφ επικαλέσθηκε επίσης ένα «αμερικανικό σχέδιο σχετικό με μεταφορά παραγόντων παθογένειας από άγρια αποδημητικά πτηνά ανάμεσα στην Ουκρανία και τη Ρωσία και άλλες γειτονικές χώρες».Ο ίδιος διαβεβαίωσε πως οι ΗΠΑ επρόκειτο «να διεξαγάγουν εργασίες σχετικά με τους παράγοντες παθογένειας πτηνών, νυκτερίδων και ερπετών το 2022 στην Ουκρανία», καθώς και σχετικά με «τη δυνατότητα εξάπλωσης της αφρικανικής πανώλης των χοίρων και του άνθρακα»

τα εργαστήρια που έχουν δημιουργηθεί και χρηματοδοτούνται στην Ουκρανία, έγγραφα δείχνουν ότι πειράματα πραγματοποιήθηκαν με δείγματα κορωνοϊού νυχτερίδας», υποστήριξε ακόμη ο Ρώσος εκπρόσωπος.

Σύμφωνα με την ερευνητική δημοσιογράφο Ντιλιάνα Γκαϊταντζίεβα, το πρόγραμμα του Πενταγώνου στα ουκρανικά βιοεργαστήρια είναι «ευαίσθητες πληροφορίες». Στην κυβέρνηση της Ουκρανίας απαγορεύεται η δημόσια αποκάλυψη αυτών των ευαίσθητων πληροφοριών και η Ουκρανία είναι υποχρεωμένη να μεταφέρει στο Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ επικίνδυνα παθογόνα για βιολογική έρευνα.

Οι ΗΠΑ, όπως και η Ουκρανία, έχουν διαψεύσει την ύπαρξη στη χώρα εργαστηρίων για την παραγωγή βιολογικών όπλων.

Η Ρωσία είχε κατηγορήσει από το 2018 τις ΗΠΑ ότι διεξάγουν μυστικά βιολογικά πειράματα σε ένα εργαστήριο της Γεωργίας.