Ρίχνουν νερό στον “μύλο” της αντίδρασης όσοι μιλούν για εθνική μειονότητα στη Θράκη

[ad_1]

Το  δίλημμα για πρόοδο ή οπισθοδρόμηση που θέτει ο ΣΥΡΙΖΑ για την επομένη των εκλογών, είναι ψευδεπίγραφο, ζήσαμε την εναλλαγή των κυβερνήσεων όλα αυτά τα χρόνια, που δεν έφερε τίποτε στον λαό, αντίθετα νέα βάρη, επεσήμανε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα και στον Αλφόνσο Βιτάλη.

Η επόμενη μέρα είναι σημαντική για το πώς ο λαός θα μπορέσει να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες που θα υπάρξουν. Ο λαός μας πλήρωσε τα χρόνια της κρίσης και θα συνεχίσει να πληρώνει για την ανάπτυξη, που θα συγκεντρώνεται στα χέρια ολίγων. Χρειάζεται καλύτερη οργάνωση της πάλης και αυτό το διασφαλίζει το ΚΚΕ, πρόσθεσε.
Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις της επικεφαλής του Κ.Ι.Ε.Φ (Κόμμα Ισότητας Ειρήνης και Φιλίας), Τσιγδέμ Ασάφογλου, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ επεσήμανε ότι «στην Ελλάδα δεν υπάρχει εθνική μειονότητα, υπάρχει μόνο θρησκευτική μειονότητα και όποιος ανοίγει τέτοιο θέμα «ρίχνει νερό στο μύλο της αντίδρασης» και κέντρων που δεν θέλουν την ομαλότητα. Όπως είπε ο κ. Καραθανασόπουλος αυτές οι δραστηριότητες σε Θράκη , Ροδόπη , Ξάνθη δεν είναι άσχετες με τις σκληρές προσπάθειες της Τουρκίας να αμφισβητήσει Διεθνής Συνθήκες , Διεθνείς Συμβάσεις κ.α
Αναφερόμενος στη παραβατική συμπεριφορά της Τουρκίας σε Αν. Μεσόγειο, Κυπριακή ΑΟΖ, Αιγαίο είπε ότι όλοι -Αμερικανοί και το ΝΑΤΟ- δεν μπορούν να είναι αποτρεπτικοί παράγοντες για την Τουρκία, γιατί υπάρχουν μεγάλα συμφέροντα, συγκεντρώνονται μεγάλες δυνάμεις πυρός στην Ανατολική Μεσόγειο δημιουργώντας κίνδυνο ανάφλεξης.
Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα
Επιμέλεια: Αλέκα Σταυροπούλου
Μοιράσου το άρθρο:

[ad_2]