Πότε θα καταργηθεί το πιστοποιητικό εμβολιασμού στην Ελλάδα

?????????????? ???????????????????????????? covd-19 ???? ??????????????????. ?????????????? 8 ?????????????????? 2021 (?????????????? ?????????????????? / EUROKINISSI)

Τι εκτιμά ο καθηγητής Σαρηγιάννης
Εντός λίγων εβδομάδων θα έχουμε τη δυνατότητα να ακολουθήσουμε το παράδειγμα της Γαλλίας, η οποία ανακοίνωσε την κατάργηση των πιστοποιητικών εμβολιασμού, εκτίμησε ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης. Ο καθηγητής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ο οποίος έχει επιβεβαιωθεί πολλές φορές στις προβλέψεις του, επισήμανε ότι η αποκλιμάκωση των σκληρών δεικτών της πανδημίας θα συνεχιστεί, και υπολόγισε ότι είναι πολύ πιθανό ως το Πάσχα τα κρούσματα να έχουν πέσει ακόμα και κάτω από τα 1.000 σε ημερήσια βάση.

«Νομίζω πως πριν από το Πάσχα το πιστοποιητικό εμβολιασμού θα είναι φυσιολογικό να έχει καταργηθεί, γιατί θα έχουν πέσει κι άλλο τα κρούσματα. Θα είμαστε χαμηλά, ίσως και κάτω από 1.000 κρούσματα την ημέρα» είπε και πρόσθεσε: «Αφού το έκαναν οι Γερμανοί, οι Δανοί και αναμένεται οι Γάλλοι, γιατί να μην το κάνουμε και εμείς;»

Οσον αφορά την καθυστέρηση που παρατηρείται στην αποκλιμάκωση των σκληρών δεικτών της πανδημίας στη χώρα μας, σε σύγκριση με τις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης, ο κ. Σαρηγιάννης την απέδωσε στο γεγονός του υψηλού ποσοστού ανεμβολίαστων στις ευάλωτες ηλικίες, αλλά και στο γεγονός πως ο αριθμός όσων έχουν κάνει την τρίτη δόση είναι μικρότερος συγκριτικά με αυτόν της υπόλοιπης Ευρώπης.

Ομως, ο κ. Σαρηγιάννης προειδοποίησε πως η βελτιωμένη επιδημιολογική εικόνα της χώρας δεν ισούται με το τέλος της πανδημίας.