Πυρετός στα κόμματα ενόψει του β’ γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών

[ad_1]

Πυρετώδεις προετοιμασίες στα κόμματα ενόψει του δεύτερου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών αλλά και της  διεξαγωγής των εθνικών εκλογών στις 7 Ιουλίου.
Αναλυτική συζήτηση για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, αλλά και για τον σχεδιασμό του επόμενου διαστήματος μπροστά στη μάχη των εθνικών εκλογών, έγινε στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τα στελέχη αντάλλαξαν απόψεις για τα αίτια της ήττας και κατέληξαν πως είναι εφικτή η ανατροπή στις εθνικές κάλπες. Το επόμενο διάστημα θα αντιπαρατεθούν δύο διακριτά πολιτικά σχέδια για το μέλλον της χώρας.
Ο ΣΥΡΙΖΑ, εκτός από το κυβερνητικό έργο του, θα αναδείξει το πρόγραμμά του για την επόμενη 4ετιία, με βασικούς άξονες την ενίσχυση της ανάπτυξης, τη δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης, την ενίσχυση των μισθών και των εργασιακών δικαιωμάτων, το κοινωνικό κράτος και την ενίσχυση των δημοκρατικών θεσμών.
Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει με αφορμή το δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών ότι στηρίζει προοδευτικά ψηφοδέλτια σε όλη την Ελλάδα.
Η ΝΔ συνδέει την απόφαση της κυβέρνησης για διεξαγωγή των εκλογών στις 7 Ιουλίου, με την πρόθεσή της να επιλέξει εκείνη την νέα ηγεσία του Αρείου Πάγου, η θητεία της οποίας λήγει στο τέλος Ιουνίου.
Ζητεί ο ορισμός να γίνει από τη νέα κυβέρνηση που θα προκύψει από τις κάλπες του Ιουλίου.
«Ακολουθούμε τις επιταγές του συντάγματος, οι θεσμοί δεν μπορούν να μείνουν ακέφαλοι ενόψει εκλογών», αντιτείνουν κυβερνητικά στελέχη.
Ο ρόλος των Περιφερειών είναι καθοριστικός στην Ελλάδα της επόμενης μέρας και γι` αυτό δίνω πολύ μεγάλη σημασία να εκλεγούν άνθρωποι που πιστεύουν στο κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ , υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συναντήσεις που είχε με υποψήφιους περιφερειάρχες.
ΠΗΓΗ: ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Σχετικές ειδήσεις:
 
 
Μοιράσου το άρθρο:

[ad_2]