Πυρά Τσίπρα- Μητσοτάκη μέσω twitter για τις επερχόμενες εκλογές (video)

47

[ad_1]

Τους νέους υποψήφιους ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, υποδέχτηκε στη βεράντα του Μαξίμου ο πρωθυπουργός.

Κρασί, μεζέδες και χαλαρή κουβέντα για πρώτα ονόματα του συνδυασμού, που όπως έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter, ο Αλέξης Τσίπρας, δηλώνουν έτοιμοι για τη μάχη απέναντι στη λιτότητα, στο νεοφιλελευθερισμό και την ακροδεξιά. Για μία προοδευτική Ευρώπη της κοινωνικής δικαιοσύνης και της εργασίας. Για μία Ευρώπη των πολλών.
Σε νέο βίντεο που δόθηκε εντωμεταξύ στη δημοσιότητα, ο πρωθυπουργός τονίζει πως ο λαός δεν έχει μνήμη χρυσόψαρου και πως γνωρίζει και θυμάται ότι το σχέδιο της ΝΔ είναι η διάλυση της δημόσιας υγείας και οι απολύσεις σε ζωτικούς τομείς του δημοσίου… Ο Αλέξης Τσίπρας, υπενθυμίζει παράλληλα πως η ανεργία μειώθηκε, ο κατώτατος μισθός αυξήθηκε, οι συντάξεις δεν κόπηκαν ενώ αναφέρεται στην παροχή επιδομάτων τέκνων και ενοικίου και σε πρωτοβουλίες όπως το εισόδημα αλληλεγγύης και το κοινωνικό μέρισμα.
«Δημοψήφισμα εθνικής κάλπης», χαρακτηρίζει τις ευρωεκλογές η ΝΔ, καλώντας τους πολίτες να στείλουν μήνυμα αποδοκιμασίας στη χειρότερη, όπως την χαρακτηρίζουν, κυβέρνηση της μεταπολίτευσης.
Μάχη στο Twitter
Βολιβία, Έβο Μοράλες, ακόμη και το λεξικό της νέας ελληνικής γλώσσας περιλαμβάνει εντωμεταξύ η νέα διαδικτυακή κόντρα Μαξίμου – Μοσχάτου, η οποία έχει ωστόσο έντονο κοινωνικό και ιδεολογικό πρόσημο. Αφορμή για τη νέα αντιπαράθεση μια ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα, από την τελευταία ομιλία του στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
«Μπορούμε να ονειρευόμαστε και να αγωνιζόμαστε για μια καλύτερη και δικαιότερη κοινωνία. Για έναν άλλο κόσμο που είναι εφικτός και που μπορεί να γίνει πράξη από δυνάμεις σταθερά προσανατολισμένες στη κοινωνική πρόοδο και σε ένα νέο μοντέλο βιώσιμης ανάπτυξης και ολιγαρκούς αφθονίας» είχε τονίσει ο κ. Τσίπρας
«Ο κ. Τσίπρας, επιβεβαιώνοντας το θαυμασμό του για τα αποτυχημένα σοσιαλιστικά μοντέλα της Λατινικής Αμερικής, μας είπε πως ονειρεύεται μια “ολιγαρκή αφθονία” στη χώρα μας. Προφανώς επιφυλάσσει το ολιγαρκής” για τους Έλληνες και το “αφθονία” για τον ίδιο και την παρέα του» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης
Μια φωτογραφία της νέας κατοικίας του Έβο Μοράλες, αξίας όπως αναφέρει, 34 εκατομμυρίων δολαρίων, έδωσε εντωμεταξύ στη δημοσιότητα η ΝΔ προκειμένου να καταλάβουν, όπως λέει, οι πολίτες το νέο ιδανικό μοντέλο του Αλέξη Τσίπρα για την Ελλάδα.
«Επειδή ο κύριος Mητσοτάκης, ίσως έχει ακούσει μόνο για τον Χάγιεκ και τον Φρίντμαν, του συστήνω να ρίξει μια ματιά στο έργο του Γάλλου φιλόσοφου και οικονομολόγου, Σερζ Λατούς, ώστε να κατανοήσει τι είναι η έννοια της ολιγαρκούς αφθονίας Αν και ο τρόπος ζωής του ίσως δε θα τον βοηθήσει να το κατανοήσει, δε θα του κάνει κακό να εμπλουτίσει λίγο τις γνώσεις του» σχολιάσε ο κ. Τσίπρας.
Την διαδικτυακή κόντρα συνέχισαν τα επιτελεία των δυο αρχηγών, με αιχμή αυτή τη φορά τη σωστή χρήση της ελληνικής γλώσσας.
«Με όλο το σεβασμό, ας αρχίσουμε από τα βασικά: Άλλο συστήνω, άλλο συνιστώ.Συστήνω = παρουσιάζω κάποιον σε κάποιον άλλον για να γνωρισθούν.Συνιστώ = δίνω συμβουλή, κάνω υπόδειξη. Παράδειγμα: Συστήνω τη γυναίκα μου σε κάποιον και του συνιστώ να μην παρασυρθεί απ’ τις ιδεοληψίες της» τόνισε ο Κ. Ζούλας εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ.
«Με όλο το σεβασμό θα σας σύστηνα / συνιστούσα να ανοίξετε κανένα λεξικό» του απάντησε ο Επικοινωνιολόγος Προϊστάμενος Γραφείου Στρατηγικού Σχεδιασμού του Πρωθυπουργού Μέλος της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μπουρνούς.
Πηγή:ΕΡΤ/Ρεπορτάζ: Κώστας Λασκαράτος
Μοιράσου το άρθρο:

[ad_2]