Πυρά κατά συγκεντρωμένων χιλιάδων διαδηλωτών  στο Σουδάν

[ad_1]

Σφοδρά πυρά ακούστηκαν το πρωί στον χώρο όπου βρίσκεται σε εξέλιξη από το Σάββατο καθιστική διαμαρτυρία και διαδήλωση στο Χαρτούμ, την πρωτεύουσα του Σουδάν, ακτιβιστές ανέφεραν πως εκτυλίχθηκε νέα προσπάθεια των σωμάτων ασφαλείας να διαλύσουν τους χιλιάδες συγκεντρωμένους μπροστά στο κτίριο του επιτελείο των ένοπλων δυνάμεων για τρίτη συνεχόμενη νύχτα.
Αντικυβερνητικοί διαδηλωτές υποστήριξαν ότι άνδρες του στρατού που φρουρούν το υπουργείο Άμυνας, έξω από το οποίο γίνεται η διαδήλωση, προσπάθησαν να προστατεύσουν τους συγκεντρωμένους πολίτες.
Τόσο το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Χάνταθ όσο και το Αλ Τζαζίρα μετέδωσαν απευθείας πλάνα στα οποία ακούγονταν πυρά και φαινόταν κόσμος καθώς έτρεχε να καλυφθεί. Οι δυνάμεις ασφαλείας έκαναν επίσης χρήση δακρυγόνων, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.
Ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου μετέδωσε ότι τα πυρά και οι ρίψεις δακρυγόνων αερίων διήρκεσαν τρία ως τέσσερα λεπτά.
Στο Σουδάν βρίσκονται σε εξέλιξη εδώ και μήνες διαδηλώσεις εναντίον του προέδρου Όμαρ ελ Μπασίρ, το έναυσμα για τις οποίες έδωσε η απόφαση της κυβέρνησης να τριπλασιαστεί η τιμή του ψωμιού και να αυξηθούν οι τιμές των φαρμάκων σε μια χώρα που βιώνει οικονομικό μαρασμό.
Τα νέα επεισόδια στο Χαρτούμ σημειώθηκαν λίγες ώρες μετά την έκκληση που απηύθυνε ο γγ τουΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες προς όλα τα μέρη στο Σουδάν να συμβάλουν να αποκατασταθεί η ηρεμία και να απόσχουν από τη βία.
Σε επεισόδια κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων του Σαββατοκύριακου στο Σουδάν σκοτώθηκαν τουλάχιστον επτά άνθρωποι και συνελήφθησαν άλλοι 2.496, ανακοίνωσε τη Δευτέρα το υπουργείο Εσωτερικών,
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μοιράσου το άρθρο:

[ad_2]