Πυκνό πρόγραμμα επισκέψεων και δράσεων για τον Στράτο Σιμόπουλο

Ο υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατία στην Α’ Θεσσαλονίκης συναντήθηκε με αστυνομικούς ενώ το απόγευμα και το βράδυ θα συνομιλήσει με επιχειρηματίες και επιστήμονες αντίστοιχα

Επίσκεψη στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε σήμερα ο Στράτος Σιμόπουλος. Στις συζητήσεις του κυριάρχησαν οι δεσμεύσεις της ΝΔ για προσλήψεις, προμήθεια εξοπλισμού, επανασύσταση της ομάδος ΔΕΛΤΑ και κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου και του νόμου Παρασκευόπουλου.

Επιπρόσθετα, τα μέτρα της ΝΔ για την τόνωση της επιχειρηματικότητας και τη στήριξη των ελεύθερων επαγγελματιών παρουσιάζει σήμερα ο πρώην Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Έργων και υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στην Α΄ Θεσσαλονίκης στο Les Zazous (Θ. Σοφούλη 108, Καλαμαριά) στις 18:30.

Στο πλαίσιο αυτό θα τονίσει ότι η «Συμφωνία αλήθειας» της Ν∆ εδράζεται στο τρίπτυχο «λιγότεροι φόροι και μικρότερες δαπάνες, περισσότερες επενδύσεις, και υγιές τραπεζικό σύστηµα» για να επιτευχθεί ανάπτυξη.

Όπως θα επισημάνει ο κ. Σιμόπουλος, η ΝΔ δεσμεύεται για πιο φιλικό επιχειρηματικό περιβάλλον, απλούστευση των διαδικασιών και περισσότερες αποκρατικοποιήσεις, παράλληλα µε τις αναγκαίες αναδιαρθρώσεις δανείων και επιχειρήσεων ώστε να απελευθερωθεί ρευστότητα για τις βιώσιµες επιχειρήσεις.

«Νέες δουλειές, υψηλότερες αποδοχές και καλύτερες συνθήκες εργασίας δημιουργούν µόνο οι επενδύσεις του ιδιωτικού τομέα. Αυτές θέλουμε να ενθαρρύνουµε» σημείωσε ο κ. Σιμόπουλος. Προς αυτή την κατεύθυνση η ΝΔ μόλις γίνει κυβέρνηση από τις 8 Ιουλίου θα δρομολογήσει την πλήρης κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, την σταδιακή κατάργηση της «έκτακτης» εισφοράς αλληλεγγύης και την απλοποίηση των αδειοδοτήσεων με ρητές προθεσμίες, καθιερώνοντας την ηλεκτρονική υπογραφή για πολίτες και επιχειρήσεις.

Ακόμη, σήμερα στις 21:30 στο Shark (Αργοναυτών 2, Καλαμαριά) ο Στράτος Σιμόπουλος συζητά με επιστήμονες για τα μέτρα στήριξης της μεσαίας τάξης, στα οποία περιλαμβάνεται η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κύριας ασφάλισης στο 15% από 20% σταδιακά εντός τετραετίας η καθιέρωση μίας νέας προοδευτικής φορολογικής κλίμακας με εισαγωγικό συντελεστή 9% για εισοδήματα έως 10.000 ευρώ και χαμηλότερο ανώτατο φορολογικό συντελεστή και η ουσιαστική κατάργηση του ασφαλιστικού νόμου Κατρούγκαλου.