Πρ. Παυλόπουλος: Η Άγκυρα να σεβαστεί το διεθνές κι ευρωπαϊκό δίκαιο

37

[ad_1]

Νέο μήνυμα προς την Άγκυρα να σεβαστεί το διεθνές και ευρωπαϊκό δίκαιο έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, τονίζοντας ότι η χώρα μπορεί και θα προασπιστεί τα συμφέροντά της χωρίς καμία υποχώρηση ή υπαναχώρηση.
Κατά την ομιλία του στην εκδήλωση επίσημης παρουσίασης και ένταξης στην Προεδρική Φρουρά της εθνικής παραδοσιακής ενδυμασίας του «Βρακοφόρου του Αιγαίου», ο Προκόπης Παυλόπουλος υπογράμμισε πως «ύστερα από τον καθορισμό των συνόρων κάθε Κράτους, με βάση το Διεθνές Δίκαιο, έχουμε όλοι χρέος να σεβασθούμε τους κανόνες του. Γιατί η φιλία και η καλή γειτονία προϋποθέτουν τον πλήρη σεβασμό, τον ειλικρινή σεβασμό, του συνόλου του Διεθνούς Δικαίου. Προϋποθέτουν τον σεβασμό, επίσης, και του Ευρωπαϊκού Κεκτημένου, αν αναλογισθούμε ότι το Διεθνές Δίκαιο καθορίζει βεβαίως την Επικράτεια, τα Σύνορα και την Κυριαρχία της Ελλάδας στην περιοχή, καθορίζει όμως ταυτοχρόνως την Επικράτεια και τα Σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης».
Όπως επεσήμανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, «είμαστε εκείνοι που θέλουμε να ζήσουμε στο Αιγαίο ειρηνικά με όλους τους γείτονες. Εκείνοι, όμως, οφείλουν να σεβασθούν Διεθνές και Ευρωπαϊκό Δίκαιο, να σεβασθούν την Κυριαρχία, τα Σύνορα, το Έδαφος, την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Ελλάδας, που είναι Σύνορα, Έδαφος και Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σ’αυτό δεν μπορεί να υπάρξει καμία υποχώρηση, καμία υπαναχώρηση».
Πηγές: ΕΡΤ1 [Ρεπορτάζ: Χρ. Ρουμελιώτη], ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μοιράσου το άρθρο:

[ad_2]