Πρόκληση από Τούρκο βουλευτή στο ελληνικό κοινοβούλιο για τις γεωτρήσεις στην Κύπρο

[ad_1]

Προκλητικός εμφανίστηκε μέσα στο ελληνικό Κοινοβούλιο ο Τούρκος βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) της Τουρκίας Αχμέτ Γιλντίζ, ο οποίος, στο πλαίσιο των εργασιών των επιτροπών της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ και με αφορμή τις γεωτρήσεις για υδρογονάνθρακες στην Κύπρο, κατηγόρησε την Ελλάδα για «μονομερείς ενέργειες».
Παρέμβαση Χ. Καραγιαννίδη
Στον Τούρκο βουλευτή απάντησε ο βουλευτής Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Καραγιαννίδης ο οποίος τόνισε πως οι επιτροπές της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ δεν είναι ο κατάλληλος χώρος για να συζητιούνται θέματα που αφορούν διακρατικές σχέσεις και διαμάχες.
«Οι όποιες διαφορές λύνονται σε επίπεδο κυβερνήσεων, μέσω της διπλωματικής οδού. Μιας και τα βαλκάνια έχουν ζήσει αρκετούς πολέμους τα τελευταία χρόνια, η δική μας θέληση και προοπτική είναι να ζήσουμε με ειρήνη, αλληλεγγύη και σχέσεις καλής γειτονίας», σημείωσε.
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο επικεφαλής της τουρκικής αντιπροσωπίας. Ανέφερε ότι οι δύο χώρες μετέχουν πολλά χρόνια από κοινού στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΝΑΤΟ και, εν γνώσει των διαφωνιών των δύο χωρών, οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι σχεδιάζουν από κοινού το μέλλον της Συμμαχίας.
Πηγή ΕΡΤ
Μοιράσου το άρθρο:

[ad_2]