Πρόκειται περί πολιτικής δειλίας να βάζεις μπροστά τους νεκρούς, τον πόνο και να ζητάς παραιτήσεις

48

[ad_1]

Δριμεία επίθεση εξαπέλυσε η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου στον αρχηγό της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη και την αρχηγό του ΚΙΝ.ΑΛ, Φώφη Γεννηματά με παρέμβασή της στο Πρώτο Πρόγραμμα και στους Μαρία Γεωργίου και Βαγγέλη Παπαδημητρίου.

Εσχάτως αυτές τις μέρες η Τοπική Αυτοδιοίκηση στο πρόσωπό μου- ανέφερε- μπήκε μόνο με όρους ποινικοποίησης. Αναφέρομαι στο επόμενο στάδιο -είπε- μιας δικονομικής διαδικασίας που είναι το πόρισμα των Εισαγγελέων προς τους ανακριτές όπου ζητάνε από τους ανακριτές να εξετάσουν το ενδεχόμενο παραλείψεων, ή αμέλειας σε αρκετούς φορείς της ελληνικής Δημοκρατίας και σε τουλάχιστον 20 πρόσωπα, προκειμένου μια δικαστική έρευνα δημοσίου ενδιαφέροντος να μην ακολουθήσει την παλιά πεπατημένη οδό, -βλέπε κατηγορίες του κ. Παπαντωνίου που χρειάστηκαν τουλάχιστον 16 έτη- και για αυτό είμαι περήφανη ως πολίτης.
Οι μόνοι οι οποίοι είναι δικαιολογημένοι να μιλάνε με οργή είναι οι άνθρωποι που έχασαν τους συμπολίτες τους. Όλοι οι υπόλοιποι όμως θα πρέπει να σιωπούν μπροστά σε αυτούς και όχι να θεωρούν πολιτικό μάννα εξ ουρανού μια εθνική τραγωδία και να επιδεικνύουν πολιτική δειλία και να ζητούν παραιτήσεις. Και όταν μιλάμε για την κα Γεννηματά, ή τον κ. Μητσοτάκη που πέρασαν από θέσεις ευθύνης θα πρέπει να μας εξηγήσουν τι έκαναν και τι δεν έκαναν, ώστε να μην υπάρξουν παγίδες θανάτου στα διοικητικά όρια της Περιφέρειας Αττικής και στο σύνολο της χώρας. Πρόκειται περί πολιτικής δειλίας να βάζεις μπροστά τα πτώματα, τον πόνο και να ζητάς παραιτήσεις. Ζητούσαν την παραίτησή μου- που δεν φοβήθηκα να αναλάβω όχι μόνο την πολιτική ευθύνη- δεν φοβήθηκα να αναλάβω και τις δικαστικές ευθύνες, παρουσιαζόμενη εκείνο το βράδυ στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για να έρθουν μετά δυο πορίσματα -όσον αφορά την τραγωδία στη Μάνδρα-. Tώρα τι λένε για αυτό; τόνισε η κα Δούρου.
Ερωτηθείσα για το αν ήταν στην αντιπολίτευση και είχαν χαθεί 100 άνθρωποι από την πυρκαγιά και το αν θα ζητούσε παραιτήσεις, η κα Δούρου ανέφερε χαρακτηριστικά: » ότι ερχόμενη στο στούντιο του Πρώτου προγράμματος να έχουμε ηχητικό ή τηλεοπτικό ντοκουμέντο, «έχει πορευθεί τυμβορυχώντας επί νεκρών». Και διευκρίνισε ότι αναφέρομαι στην κα Γεννηματά και τον κ. Μητσοτάκη. Δεν υπηρετούμε εμείς μια πολιτική που λέει «κάνουμε αντιπολίτευση επί νεκρών», σημείωσε. Λέω, ότι αυτοί οι άνθρωποι θα έπρεπε να σιωπήσουν, διότι θα συζητήσουμε επί αυτών που έγιναν στην Περιφέρεια Αττικής, επί αυτών που δεν έγιναν επί των ημερών των πολιτικών μου αντιπάλων και υποψηφίων στην Περιφέρεια Αττικής, καθώς και αυτών που δεν έγιναν επί των ημερών της κας Γεννηματά και του κ. Μητσοτάκη και να πάμε όλοι στις κάλπες, όπου εκεί θα κριθούμε όλοι, επεσήμανε η κα Δούρου.
Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα
Επιμέλεια: Αλέκα Σταυροπούλου
Μοιράσου το άρθρο:

[ad_2]