Πρόγραμμα αναπλάσεων στις γειτονιές της Θεσσαλονίκης

7

Από την οδό Χαλκιδικής, στην περιοχή της πέμπτης δημοτικής κοινότητας, ξεκινά η υλοποίηση του εκτεταμένου προγράμματος αναπλάσεων στις γειτονιές, το οποίο έχει προετοιμάσει ο Δήμος Θεσσαλονίκης, με σκοπό να αναβαθμίσει τον δημόσιο χώρο και να βελτιώσει την καθημερινότητα των πολιτών.

«Είχαμε δεσμευτεί πως θα φτάσουμε σε όλες της γειτονιές της πόλης, πως θα δώσουμε βαρύτητα στην καθημερινότητα και στην ποιότητα ζωής κατοίκων και δημοτών και αυτό κάνουμε πράξη. Θεσσαλονίκη δεν είναι μόνον το κέντρο, αλλά και περιοχές που είχαν να δουν έργα πάρα πολλά χρόνια. Με αυτό το πρόγραμμα εκτεταμένων παρεμβάσεων βελτιώνουμε πεζοδρόμια, οδόστρωμα, φωτισμό και αστικό εξοπλισμό σε μεγάλη κλίμακα και σε περιοχές όπου ζούνε δεκάδες χιλιάδες πολιτών», ανέφερε σχετικά ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Το πρόγραμμα αναπλάσεων στις γειτονιές έχει συνολικό προϋπολογισμό 6,2 εκατ. ευρώ, ενώ η διάρκειά του θα είναι διετής. Στο πλαίσιο του έργου που έχει σχεδιαστεί, ο Δήμος Θεσσαλονίκης θα επεμβαίνει κατά τρόπο ολοκληρωμένο σε κάθε γειτονιά που κάθε φορά θα εντάσσεται στο πρόγραμμα, προχωρώντας σε εκτεταμένες παρεμβάσεις ανασυγκρότησης του δημόσιου χώρου, οι οποίες περιλαμβάνουν από έργα ασφαλτόστρωσης και ανακατασκευής των πεζοδρομίων μέχρι νέες δενδροφυτεύσεις και ενίσχυση του αστικού πρασίνου, αναβάθμιση του δημοτικού φωτισμού και τοποθέτηση νέου αστικού εξοπλισμού.